Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin KFE (Kalite Faktörü Etkisinden Arındırılmış Fiyat Endeksi) ve YKKE (Yeni Kiracı Kira Endeksi) verilerini açıkladı. Ocak ayında KFE, bir önceki aya göre yüzde 3,7 artarak 211,8 seviyesine yükseldi. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise KFE’de yüzde 27,7 artış yaşandı. Üç büyük ilde konut fiyatları aylık bazda artış gösterdi. İstanbul’da artış yüzde 3,1, Ankara’da yüzde 3,5, İzmir’de ise yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Yıllık değişim oranları İstanbul’da yüzde 28,7, Ankara’da yüzde 31,7 ve İzmir’de yüzde 29,0 oldu.
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre, bölgelerin yıllık konut fiyat endeksi değişimleri incelendiğinde, ocak döneminde en yüksek artış yüzde 34,2 ile Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Van, Bitlis, Hakkari, Muş bölgesinde gerçekleşirken, en düşük artış ise yüzde 18,2 ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölgesinde oldu. YKKE ise ocak ayında yüzde 3,5 arttı. Aylık bazda İstanbul’da yüzde 3,9, Ankara’da yüzde 3,5, İzmir’de yüzde 4,7 oranında yükseldi. Yıllık değişim oranları ise İstanbul’da yüzde 38,1, Ankara’da yüzde 36,9 ve İzmir’de yüzde 38,5 olarak gerçekleşti.
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre, bölgelerin yıllık Yeni Kiracı Kira Endeksi değişimleri incelendiğinde, ocak ayında en yüksek artış yüzde 38,5 ile İzmir bölgesinde, en düşük artış ise yüzde 19,5 ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye bölgesinde gözlendi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]