EPDK‘den yapılan açıklamaya göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu‘nun 12 Şubat’ta yaptığı toplantıda, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği‘nde tüketici haklarını güçlendiren kapsamlı değişiklikler kabul edildi. Kurul kararı, Resmi Gazete‘de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı‘na gönderildi. Düzenlemelerle doğal gaz dağıtım faaliyetlerinde etkinliğin, verimliliğin ve şeffaflığın artırılması, tüketici memnuniyetinin güçlendirilmesi ve uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi hedefleniyor.
Yönetmelikte yapılan değişiklikle, abone bağlantı bedelini kredi kartıyla taksitli ödemek isteyen tüketiciler için mevcut 3 taksit uygulaması genişletilerek 6 aya kadar taksit imkanı sağlandı. Ayrıca, kamu kurumları, ibadethaneler, cemevleri ve Kur’an kurslarının yanı sıra yaşlı aylığı ve sosyal yardım alan kişilerden yeni aboneliklerde güvence bedeli alınmaması kararlaştırıldı.
Sayaç ve faturalandırma süreçlerinde netlik sağlanarak, tüketici lehine düzenlemeler yapıldı. Ayrıca, tüketiciye kağıt faturaya ek kısa mesaj ve e-posta yoluyla bilgilendirme imkanı getirildi. Fatura tutarı ve son ödeme tarihinin kısa mesajla bildirilmesi zorunlu hale getirildi.
Dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesi ve veri güvenliğini güçlendirecek düzenlemelerin yanı sıra, teknolojik altyapının güçlendirilmesi ve acil çağrı hizmetlerinin profesyonel şekilde yürütülmesi hedefleniyor.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüketicinin korunması ve memnuniyetinin artırılmasının temel öncelikleri olduğunu belirterek, ödeme süreçlerinde esneklik sağlandığını, faturalandırma ve bilgilendirme mekanizmalarının daha şeffaf hale getirildiğini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]