Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin düzenlediği 14. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’ne katılan Bayraktar, enerji sektöründe yaşanan dönüşüme dikkat çekti. Pandemi, tedarik zinciri sorunları ve bölgesel krizlerin enerji fiyatlarını etkilediğini belirten Bayraktar, ülkede elektrik tüketiminin artık yaz aylarında da rekor seviyelere ulaştığını vurguladı. Bayraktar, 29 Temmuz’da günlük elektrik üretiminin zirveye çıktığına işaret ederek, enerjideki değişimin önemine değindi.
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisi kurulu gücünün 37 bin 118 megavata ulaştığını açıkladı. Yenilenebilir enerjinin artan talebe cevap verdiğini ve enerji faturalarını düşürdüğünü belirten Bayraktar, çevreye duyarlı enerji üretiminin önemine vurgu yaptı. Ülkenin enerji bağımsızlığını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Bayraktar, bu doğrultuda yapılan yatırımlarla karbondioksit salınımını azalttıklarını söyledi.
Bayraktar, 2035 hedeflerine ulaşmak için iletim altyapısını güçlendireceklerini ve yeni yarışmalar düzenleyeceklerini ifade etti. Yenilenebilir enerji alanları için kapasite tahsislerinin yapılacağını belirten Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründe yaşanan değişimde hukuki altyapıyı güçlendirdiklerini ve reformlar gerçekleştirdiklerini aktardı.
Bu önemli kongrede yapılan açıklamalar, Türkiye’nin enerji sektöründe yaşanan gelişmelere ve yenilenebilir enerjiye verdiği öneme işaret ediyor. Bayraktar’ın ve diğer konuşmacıların vurguladığı noktalar, ülkenin enerji stratejisinin geleceğe yönelik vizyonunu gözler önüne seriyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]