DOLAR 32,3850 -0.12%
EURO 34,5869 -0.65%
ALTIN 2.385,45-2,02
BITCOIN 1953484-4,11%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOL Parti, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenliyor: Program açıklandı
  • Haber Ondan
  • Siyaset
  • SOL Parti, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenliyor: Program açıklandı

SOL Parti, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenliyor: Program açıklandı

ABONE OL
Mayıs 6, 2021 15:37
SOL Parti, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenliyor: Program açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOL Parti’nin düzenleyeceği ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’nın programı belli oldu. Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak konferans 19.00’a kadar sürecek. Konferansta Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Taner Timur, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ gibi isimler farklı konularda sunumlar yapacak. Konferans, partinin YouTube kanalı olan SOL TV’den canlı olarak yayınlanacak.

SOL Parti, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenliyor: Program açıklandı

SOL Parti, 8 Mayıs Cumartesi günü, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenliyor.

Saat 12.00’de başlayacak konferans 19.00’a kadar devam edecek. Konferans, partinin YouTube kanalı olan SOL TV’den canlı olarak yayınlanacak.

Konferansın açılışında SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve Prof. Dr. Korkut Boratav, ‘Emperyalizm Güncel İşleyişi Sol ve Bağımsızlık’ konusunu tartışacak.

SOL Parti’nin düzenlediği ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’nın programı şöyle:

Önder İşleyen ve Korkut Boratav | Emperyalizm Güncel İşleyişi Sol ve Bağımsızlık

Serpil Güvenç, Seyhan Erdoğdu ve Oğuz Türkyılmaz | 68’in Anti-Emperyalist Mücadelesi ve Devrimciler

Taner Timur | Cumhuriyet, Bağımsızlık ve Yeniden Sömürgeleşme Tarihsel Bir Bakış

Aziz Konukman, Ozan Gündoğdu ve Anıl Aba | Ekonomide Bağımlılık ve Bağımsız Bir Ekonomi Politikası

Özge Güneş ve Fevzi Özlüer | Gıda ve Ekoloji Bağımlılık ve Yıkıma Karşı Mücadele

Merdan Yanardağ ve Barış İnce | Siyasal İslam ve Emperyalizm Tarihsel ve Güncel Konumlanma

Hayri Kozanoğlu | Bağımsızlık İçin SOL Program İçin Satır Başları

İlhan Uzgel ve İbrahim Varlı | Emperyalizm, Yeni Dünya ve AKP’nin Dış Politika Açmazları

Yaşar Aydın ve Bülent Forta | Emperyalizm ve Anti-Emperyalist Mücadele

sol-parti-tam-bagimsiz-turkiye-icin-bagimsizlik-konferansi-duzenliyor-program-belli-oldu-872965-1.

SOL Parti’den konferansa ilişkin şu açıklama yapılmıştı:

“Ülkemiz, yıllardır sağ iktidarlar eliyle emperyalizme bağımlı kılındı. ABD güdümündeki faşist katliamlar bunun için yapıldı, darbeler bunun için gerçekleştirildi. ABD desteğiyle iktidara gelen AKP, yirmi yıllık iktidarı döneminde bu bağımlılık derinleştirildi.

Ülkemizin dört bir yanı ABD ve NATO’nun askeri üsleriyle dolu. Tüm kamu varlıklarımız emperyalist tekellere peşkeş çekildi. Cumhuriyet’in tüm ilerici kazanımları tasfiye edilerek kurulan bu siyasal İslamcı faşist rejim emperyalizm tarafından desteklendi.

AKP iktidarı dün Suriye’de Amerikan emperyalizminin politikalarına eklemlenerek ülkemizi halen içinden çıkılmayan bir krize sürükledi. Bugün ise Montrö’yü de tartışmaya açarak ABD’nin Karadeniz’e yönelik saldırı politikalarına ülkemizi eklemlemeye uğraşıyor. ABD’nin desteğini arkasına alabilmek için her tür ödünü verebileceğini açık bir biçimde ortaya koyuyor.

Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve askeri bağımlılık içinde şekillenmiş siyasal İslamcı rejimi yenme mücadelesinin en önemli halklarından birisi bağımsızlık mücadelesidir. SOL Parti, ABD’nin ülkemiz ve bölgemizdeki hegemonyasına son vermek üzere yürüttüğü mücadelesini her türlü işbirlikçi düşünceye karşı yükseltecektir.

SOL Bağımsızlıktır; 6.Filo’ya hayır diyen devrimcilerin mücadelesinden bugüne uzanan bu mücadeleyi şimdi bir adım daha ileri taşıyacak sorumluluğu tereddütsüz üstleniyoruz. Bağımsızlık mücadelesinin tarihsel birikimi ve güncel uğraklarını tartışmak, SOL’un bağımsızlık yürüyüşünü güçlendirmek üzere BAĞIMSIZLIK KONFERANS’ı gerçekleştiriyoruz.

8 Mayıs Cumartesi günü 12.00’de, SOL TV Youtube kanalı üzerinden gerçekleştireceğimiz BAĞIMSIZLIK KONFERANSI’nın programını önümüzdeki günlerde duyuracağız.

Deniz’lerin, Mahir’lerin, İbrahim’lerin bağımsızlık mücadelesine sahip çıkan, bugün Suriye’den Karadeniz’e ülkemizin içine sürüklendiği krize ve her türlü bağımlılık ilişkisine itiraz eden tüm aydın, sanatçı, gazeteci dostlarımızı ve yurtsever emekçi halkımızı bağımsızlık fikrini ve mücadelesini birlikte büyütmeye davet ediyoruz.

SOL Bağımsızlıktır

Yaşasın Bağımsız Türkiye”

Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferans programı – 8 Mayıs Cumartesi 12.00-19.00 arasında @solpartitv sosyal medya hesaplarından yayındayız. pic.twitter.com/WplXNkpNgr

— SOL Parti (@solpartibilgi) May 6, 2021

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.