Dsm-Firmenich PostNL takımının Hollandalı sporcusu Fabio Jakobsen, ‘2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2024) Antalya’daki ilk etabını kazandı. 134,7 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarışta Jakobsen, 2 saat 56 dakika 14 saniyelik süresiyle birinci oldu.
Sprint finişine sahne olan ilk etapta, Bingoal WB takımından Sasha Weemaes ikinci, Alpecin-Deceuninck’ten Simon Dehairs ise üçüncü oldu. Bu sonuçla Jakobsen, genel klasmanda zirveye çıkarak “turkuaz mayo”yu giymeye hak kazandı.
27 yaşındaki Jakobsen aynı zamanda sprint klasmanında da ilk sıraya yerleşti. Tırmanış klasmanında Mazowsze Serce Polski takımından Michal Pomorski, Türkiye güzellikleri klasmanında ise Bike Aid takımından Vinzent Dorn zirvede bulunuyor.
Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığının “Güvenli Bisiklet” projesi kapsamında çocuklara, bisiklet kullanımı ve trafik güvenliği konusunda eğitim verildi. Eğitime katılan çocuklara bisiklet kaskı ve reflektif yelek dağıtıldı. Bitiş alanındaki gösterisiyle artistik bisikletçi Viola Brand, seyircilere keyifli anlar yaşattı.
Yarın Kemer ile Kaş arasında yapılacak 2. etapla TUR 2024 devam edecek. Sporcular, 190,6 kilometrelik parkurda pedal çevirecekler. Kemer Saat Kulesi önünden saat 11.15’te start alacak etap, Kalkan’da tamamlanacak. 59. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 28 Nisan Pazar günü İstanbul’da sona erecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.