DOLAR 32,5096 -0.12%
EURO 34,7805 -0.27%
ALTIN 2.423,60-0,25
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 Yüksekte Çalışma Hattı Hayat Kurtarır

 Yüksekte Çalışma Hattı Hayat Kurtarır

ABONE OL
Kasım 28, 2022 14:19
 Yüksekte Çalışma Hattı Hayat Kurtarır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

1,2 m’nin üzerinde, herhangi bir nedenle koruyucu ekipman kullanılmalıdır. Yükseklik farkı olan ve düşme nedeniyle yaralanma riski olan alanlarda çalışmak; yüksekte çalışma işleri olarak kabul edilmektedir. Yükseklik tanımı ülkeden ülkeye değişmekle birlikte Avrupa’da 1,8 m, ABD’de ise 1,2 m olarak tanımlanmaktadır. Bu, düşme nedeniyle yüksek bir yaralanma riskidir. Bir kişinin referans yüksekliğinin üzerinde yapılan ve sağlık v iş sağlığı ve güvenliği açısından tehlike oluşturabilecek işler yüksekte çalışmadır.

 

Galvanik kaplama, çeşitli metallerin dayanıklılığını artıran bir işlemdir, bu nedenle elbette genellikle yüksekte çalışmak için kullanılır. Dayanıklı oldukları için bu mekânda kullanılan ekipmanların dayanıklı ve hasar görmez olmasını sağlarlar. Ayrıca sabitleme en önemli sabitleme ve sabitleme tekniklerinden biridir. Ankrajlar, cıvatalara bağlı büyük plakalar veya makaralardır. Çok güçlü sabitleme çalışmaları mümkündür. İş güvenliği önlemlerinin en mühim olduğu alanlardan biri de kuşkusuz yüksekte çalışmadır. Bu tür alanlarda kullanılan iş güvenliği ekipmanlarının yeterli özelliklere sahip olması ve dayanıklı malzemelerden yapılmış olması gerekmektedir. Bu cihazlardan en önemli olan konularından birisi de yatay yaşam hattıdır.

 

İnsanların yüksek mevkilerde çalışmak zorunda oldukları iyi bilinmektedir. Bu tür alanlarda uygun yüksekte çalışma malzemeleri kullanılmalıdır. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca gerekli tüm önlemler alınmalıdır. Bu konuda ilk akla gelen seçenek yüksekte çalışmak için emniyet kemeridir. Ancak bu emniyet kemerinin tamamen işlevsel olması ve çalışanın serbestçe hareket etmesine izin vermesi için emniyete alınması gerekir. Nasıl çalıştığınıza bağlı olarak, insanları emniyete almak için yatay veya dikey güvenlik hatları kurmalısınız. Yatay bir yaşam hattı kurmak için bazı ekipmanlara ihtiyacınız olacak. Bu ekipmanları try mühendislik firmasında bulabilirsiniz.

 

Bu kurulum, amortisörler, başlangıç ​​braketleri, uç braketleri, ara braketler, paslanmaz hatlar, gerginlik göstergeleri, ankraj plakaları ve ankraj cıvataları gerektirir. Bağlantı doğru ve sıkı olmalıdır. Gözden kaçabilecek en küçük detay bile insan yaşamını tehlikeye atabilir. İlgili mekanizmaları kuranların, kanunla öngörülen ve kamu kurumları tarafından onaylanan yüksekte çalışma hattı standartları ve yatay yaşam hattı standartları bilinmelidir. Bu gibi alanlarda yüksek gerilimli derzlerin çok dayanıklı hale getirilmesi gerekir. Bu nedenle çelik dübeller kullanılırken çok dikkatli olunmalıdır. Çoğu iş yeri kazası, uygun güvenlik ekipmanlarının kullanılmasından kaynaklanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.