DOLAR 32,4340 0.17%
EURO 35,1209 -0.09%
ALTIN 2.323,340,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YİK toplantısı sonrası Fahrettin Altun’ndan açıklama: Dil kullanımı ve televizyon yayınları ele alındı
  • Haber Ondan
  • YİK toplantısı sonrası Fahrettin Altun’ndan açıklama: Dil kullanımı ve televizyon yayınları ele alındı

YİK toplantısı sonrası Fahrettin Altun’ndan açıklama: Dil kullanımı ve televizyon yayınları ele alındı

ABONE OL
Mart 11, 2021 03:09
YİK toplantısı sonrası Fahrettin Altun’ndan açıklama: Dil kullanımı ve televizyon yayınları ele alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kurul üyelerinin, dil kullanımı ve toplumsal değerler açısından televizyon yayınlarına ilişkin fikir teatisinde bulunduklarını açıkladı.

Fahrettin Altun’un yaptığı yazılı açıklamada, Kurul toplantısına ilişkin şu bilgiler verildi:

* Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkelerine uygun yayınların önemine işaret eden Kurul üyeleri, televizyonda Türkçe’nin yanlış kullanımının önüne geçecek adımları ele almışlardır.

* Kurul üyeleri, yayın içerikleri hakkında çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumsal farkındalığın ve bilincin artırılmasına yönelik hususları değerlendirmişlerdir.

* Sayın Cumhurbaşkanımız, toplantıda, içinde bulunulan medya çağında kimi televizyon programlarının format itibarıyla batı mahreçli olduğuna ve içeriklerin küresel düzeyde belirlendiğine dikkati çekerek, bütün yayınlarda milli ve manevi değerler ile dil kullanımına hassasiyet gösterilmesinin gerekliliğine işaret etmiştir. (İHA)

İlginizi ÇekebilirCHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a yanıt: Milletimizin başına taş olup yağdınızCHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a yanıt: Milletimizin başına taş olup yağdınızİlginizi ÇekebilirCHP'li Özgür Özel: Bunların hepsi AKP'nin siyasi yankesicilik hesaplarıCHP’li Özgür Özel: Bunların hepsi AKP’nin siyasi yankesicilik hesapları

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.