DOLAR 32,3346 0.25%
EURO 35,0788 -0.16%
ALTIN 2.300,881,04
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazar Doğan Cüceloğlu’na kasaplardan ‘şefkat’ tepkisi
  • Haber Ondan
  • Yazar Doğan Cüceloğlu’na kasaplardan ‘şefkat’ tepkisi

Yazar Doğan Cüceloğlu’na kasaplardan ‘şefkat’ tepkisi

ABONE OL
Ağustos 16, 2020 09:45
Yazar Doğan Cüceloğlu’na kasaplardan ‘şefkat’ tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Psikolog- yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, 9 Ağustos’ta sosyal medya hesabından gençlere meslek seçimleri hakkında önerilerde bulundu. Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu’nun canlı yayının 28’inci dakikasında, “Bazı işler şefkatli olmamayı gerektiriyor. Şefkatli bir insan şefkatli olmamayı gerektiren bir işte bulunduğu zaman mesela kasap olsa. Olmaz işte” diye örnek verdi. Doğan Cüceloğlu da eşinin sözlerine ‘Evet’ diye gülümsedi.

“ÖZÜR DİLEMELİ”

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Cüceloğlu’nun kasaplardan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Yardımcı şunları söyledi:

* Bunların yaptığı yanlış. Bizim yaptığımız meslekte şefkatli olmayan, şefkatsizler kasaplık yapıyormuş. Biz onlardan daha şefkatliyiz. Çünkü biz insan sağlığı için temel gıda maddesi üretiyoruz.

* Sen bizim şefkatli olup olmadığımızı nereden biliyorsun sayın hocam? Sen önce şefkatliysen mesleğe dil uzatmamalısın. Kasaplık mesleğinden 25 bin kişi ekmek yiyor.

(FOTO: DHA)

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

Osman Yardımcı, “Eğer hocadan, eşinden özür gelmediği takdirde gerek federasyon gerekse oda olarak adli mercilere başvuracağım. Bunu hakaret sayarım” diye konuştu.

Yardımcı sözlerini şöyle bitirdi:

* Tabi ben cahilim ama o okumuş. Demek cahil oymuş ki bu mesleği kötüledi. Şefkatsiz kasap olsaydık, ulu orta hayvanları keserdik. İnsan sağlığına ve hijyenine bakmazdık.

* Kasaplık mesleğini küçük gören ve yalan yanlış konuşan kişileri şiddetle kınıyorum. Et dünyanın en iyi şeyi.

* Kan hücrelerini yenileyen tek gıda maddesidir. Hocamın hanımıyla çıkıp alay eder gibi gülerek bunları söylemesini yadırgıyorum. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.