DOLAR 32,5695 0.08%
EURO 35,0346 0.46%
ALTIN 2.421,87-0,04
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yavru caretta carettalar denizle buluştu
  • Haber Ondan
  • Yavru caretta carettalar denizle buluştu

Yavru caretta carettalar denizle buluştu

ABONE OL
Temmuz 22, 2020 08:38
Yavru caretta carettalar denizle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kemer ilçesindeki Çıralı sahilinde yumurtalarından çıkan 6 yavru caretta carettalar denizle buluştu. Yavruların zorlu yolculuklarına çok sayıda turist de eşlik etti.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Çıralı sahili dünyanın göz bebeği durumunda. Caretta carettalara kendi çocuğumuz gibi bakıyoruz. Belediye olarak 4 personelimizi burada görevlendirdik. Yumurtlama döneminden denize ulaşmalarına kadar caretta carettaları takip ediyor. İlk yuvayı bugün açtık ve 37 tane yavru denizle buluştu. Geçen sene 86 yuva vardı ama bu sene 90 yuva var. Bu sene havaların serin gitmesinden dolayı kuluçka dönemi uzun sürdü. Ama gün geçtikçe yuva sayısı artıyor” dedi.

Ulupınar mahalle muhtarı ve Çevre Koruma ve Geliştirme Kooperatifi Başkanı Habip Altınkaya ise bu sene 90 yuvanın olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

* Bu sene ilk yuvamızı açtık. İlk yuvadan 57 tane dölsüz çıkış yaptı. 37 tanesini de denizle buluştu. Bu yıl iyi bir sezon geçiriyoruz.

* Caretta carettaların korunması için Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü ile bize destek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kemer Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.

* Bu sene inşallah yuva sayısında rekor kırmayı bekliyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.