Vali açıkladı: Vakalar artışa geçti

Vali Polat, buna rağmen kurallara uymayanlar hakkında ceza uygulamaktan başka çarelerinin kalmadığını bildirdi. Vali Polat, “Yozgat Şehir Hastanemiz ve Üniversite Hastanemiz olmak üzere 2 tane çok güzel hastanemiz var. Şuan için hastanelerimizde hiçbir sıkıntımız yok. Gelen hastalarımızı kabul edecek durumdayız, yatak kapasitemizde sıkıntı yok. Ağustos ayı olması, bayram izni, düğün ayı, dışarıdan hemşehrilerimizin gelmesinden dolayı…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Vali açıkladı: Vakalar artışa geçti

Vali Polat, buna rağmen kurallara uymayanlar hakkında ceza uygulamaktan başka çarelerinin kalmadığını bildirdi.

Vali Polat, “Yozgat Şehir Hastanemiz ve Üniversite Hastanemiz olmak üzere 2 tane çok güzel hastanemiz var. Şuan için hastanelerimizde hiçbir sıkıntımız yok. Gelen hastalarımızı kabul edecek durumdayız, yatak kapasitemizde sıkıntı yok. Ağustos ayı olması, bayram izni, düğün ayı, dışarıdan hemşehrilerimizin gelmesinden dolayı sayılar biraz yükseliyor. Biz tedbir aldıktan sonra tedbirleri uyguladıktan sonra Yozgat’ın üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok. Şuan için bizi sıkıntıya düşürecek bir rakamımız yoktur” dedi.

CEZA YAZILACAK

İleri Gazetesi’nden Seyfi Çelikhan’nın haberine göre; Yozgat Valisi Ziya Polat, amaçlarının halkı bilinçlendirmek olduğunu, insanları, maske, mesafe, temizlik konusunda uyardıklarını bildirdi.

Vali Polat, “Bizim amacımız ceza yazmak değil ama alınan tedbirlere uyulmuyorsa, insanımızın sağlığı, toplumumuzun düzeni için ceza kesmeye de başlayacağız. Tedbirleri alıyoruz, bugünden itibaren tüm denetim ekiplerimiz sahada olacak. Yine kent güvenliği sistemi görüntülerinden de maskesiz vatandaşlarımıza ceza keseceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kendi ve toplumumuzun sağlığı için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım” diye konuştu.

Yozgat Valisi Ziya Polat

DÜĞÜNLERE KISITLAMA

Yozgat Valisi Polat, düğün mevsimi olmasından dolayı düğünlerde bulaş riskinin çok fazla olduğuna vurgu yaparak, “Düğünlerde de gerekli tedbirler alınacak. Düğünler bir gün içinde yapılması gerekiyor. Bir düğünün 2-3 güne yayılması söz konusu olmayacak. Kına, kız alma, düğün bir gün içinde tamamlanacak. Kurallara uyulmuyorsa cezai işlem yapılacak’” ifadelerini kullandı.

KONUTTA KARANTİNA

Bu arada Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüsü görülen bir apartmanda karantina kararı aldı.

Yapılan açıklamada, “İlimiz merkeze bağlı Eskipazar Mahallesi 2. Bacanakzade Sokak Bina No:4 H. Emir Özdemir Apartmanı’nın, korona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. Maddeleri kapsamında 6 Ağustos 2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verilmiştir’” denildi.

İLGİLİ HABERCorona virüsü unutuldu! Otobüste endişelendiren görüntüCorona virüsü unutuldu! Otobüste endişelendiren görüntü

Benzer Haberler
Bitget’in Blockchain4Youth Programı’nda 1 yılda 6 binden fazla katılımcıya eğitim verildi
Bitget’in Blockchain4Youth Programı’nda 1 yılda 6 binden fazla katılımcıya eğitim verildi
Tesla ve SpaceX, Axios Harris 100 Anketinde Marka Değerinde Geriledi
Tesla ve SpaceX, Axios Harris 100 Anketinde Marka Değerinde Geriledi
Ege’de Başlayan Hareket, Türkiye’ye Yayılıyor: Anadolu Elazığlılar Federasyonu Kuruldu
Ege’de Başlayan Hareket, Türkiye’ye Yayılıyor: Anadolu Elazığlılar Federasyonu Kuruldu
Prontotour 2025’i “Cruise Yılı” ilan etti!
Prontotour 2025’i “Cruise Yılı” ilan etti!
Dijital dönüşümün öncüsü olmak isteyen profesyoneller, 14 Mayıs’taki etkinlikte buluştu
Dijital dönüşümün öncüsü olmak isteyen profesyoneller, 14 Mayıs’taki etkinlikte buluştu
ABD’nin Artan Ulusal Borç Sorunu
ABD’nin Artan Ulusal Borç Sorunu
Haber ONDAN Haberin Doğru Adresi
Haber Ondan

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 HaberONDAN Tüm hakları saklıdır.