DOLAR 32,5633 0.01%
EURO 34,9297 0.07%
ALTIN 2.432,090,10
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uefa Harekete Geçti

Uefa Harekete Geçti

ABONE OL
Mayıs 18, 2022 14:31
Uefa Harekete Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevilla yerel yönetimi tarafından “yüksek riskli maç” ilan edilen Eintracht Frankfurt-Rangers maçı için kentte 3 bini ulusal polis olmak üzere toplam 5 bin 500 güvenlik görevlisinin hazır bulanacağı bildirildi.

Basına yapılan açıklamalarda, stat çevresi ve kent merkezlerinde taraftarın yoğunlukta olacağı bölgelerde terörle mücadele ekiplerinin de görev alacağı, çok sayıda yolun trafiğe kapatılacağı, stat çevresindeki barların teraslarının hizmet dışı olacağı bilgisi paylaşıldı.

Maç için 100 bin kadar İskoç ve Alman taraftar kente gelirken, Sevilla ve Malaga hava limanlarında 17-19 Mayıs tarihlerinde 324 ek uçuşun planlandığı kaydedildi.

 Yeni formatındaki kupayı en çok İspanyol ekipleri kazandı

Şampiyonlar Ligi’nin ardından Avrupa futbolunun en önemli ikinci turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatı içinde en çok İspanyol ekipleri başarı gösterdi.

Eski adı UEFA Avrupa Kupası olan organizasyon, 2009-2010 sezonunda itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla gerçekleştirilirken, bonus al söz konusu sezondan itibaren Sevilla kupayı 4 kez müzesine götürdü. Atletico Madrid’in 3 kez kazandığı kupanın şampiyonu geçen sezon bir başka İspanyol ekibi Villarreal olmuştu.

UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatında İspanyol ekipleri dışında iki İngiliz takımı kupa sevinci yaşadı. İngiliz ekiplerinden Chelsea’nin iki kez kazandığı kupayı, Manchester United bir defa müzesine götürdü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.