DOLAR 32,3530 0.25%
EURO 34,9691 -0.46%
ALTIN 2.308,431,37
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı kararı alındı
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı kararı alındı

Son dakika… Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı kararı alındı

ABONE OL
Aralık 15, 2020 00:44
Son dakika… Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı kararı alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokağa çıkma yasağının kapsamı yılbaşında genişletildi. Kabine toplantısı sonrası kameralara karşısına geçen Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Corona virüsüne ve bu kapsamda alınan tedbirlere değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Tedbirler sayesinde dünyadaki pek çok yerin tersine ülkemizde hasta vefat sayılarında belirgin bir azalışın yaşandığını görüyoruz yurtdışından temin etmekte olduğumuz aşı belirlenen uygulama kapsamı ve takvimi çerçevesinde en kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız yerli üretimi ile ilgili çalışmaları daha yakından takip ediyoruz.

YASAK PERŞEMBE SAAT 21.00’DA BAŞLAYACAK

*Bahar aylarında kendi aşımızı kavuşarak çok daha yaygın bir aşılama sürecine geçiriyoruz bu süreçte tedbirleri sıkı bir şekilde devam ettireceğiz.

*Elden edinilen kazanımların güçlendirmek için sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21:00’den 4 Ocak saat 5:00’e kadar kesintisiz uygulanacaktır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI AÇIKLAMASI

*Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızlı sonuçlandırılması sağlanacaktır.

*Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, faizsiz konut kredisinden çocukların eğitim öğretim yardımına, istihdamdan fatura indirimlerine kadar pek çok imkanına kavuşacaklardır.

*Sağlık Bakanımız ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu hususun süratle neticelendirmesi için görevlendirdim. Cumhurbaşkanı olarak salgın sürecinin yönetiminde görev alan kurumlarımızın tüm çalışmalarını anlık olarak takip ediyor mevcut uygulamalarla ilgili ihtiyaç duyulacak sıkılaştırma veya normalleşme adımlarını istediğimiz zaman atma imkanına sahibiz.

*Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Dünyanın çoğunun bizden daha kötü durumda olması Türkiye’nin salgınla mücadelede geride değil tam tersine ilerde olduğunun işaretidir. İnşallah bu mücadelemizi de başarıyla neticelendirecek aydınlık geleceğimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz.

İlginizi ÇekebilirSon dakika... Erdoğan yeni corona virüsü destek paketini açıkladıSon dakika… Erdoğan yeni corona virüsü destek paketini açıkladı İlginizi ÇekebilirSon dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirmelerini bekliyorumSon dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL’ye çevirmelerini bekliyorum İlginizi ÇekebilirSon dakika... Erdoğan'dan ABD ve AB'ye yaptırım sitemiSon dakika… Erdoğan’dan ABD ve AB’ye yaptırım sitemi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.