DOLAR 32,3650 0.13%
EURO 35,0019 -0.28%
ALTIN 2.323,390,18
BITCOIN 22932482,15%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili beş şüpheli gözaltına alındı
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili beş şüpheli gözaltına alındı

Son dakika… Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili beş şüpheli gözaltına alındı

ABONE OL
Eylül 23, 2020 11:53
Son dakika… Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili beş şüpheli gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi Baştuğ Sokak’taki berber dükkanında silahlı saldırıya uğrayan Ahmet Öztaş (31) ve kardeşi Fırat Öztaş (25) yakınları tarafından otomobil ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ahmet Öztaş, canlandırma odasında 1 saat 16 dakika süren müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Fırat Öztaş, yapılan müdahalenin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilirken, Ahmet Öztaş’ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.

SAĞLIKÇILAR SEDYEDEN BARİKAT YAPTI

Ahmet Öztaş’ı görmek isteyen yakınları, buna izin verilmemesi üzerine tepki gösterdi, arbede yaşandı. Öfkeli kalabalık, canlandırma odasının kapısına yüklenerek saldırı girişiminde bulundu. Sağlık çalışanları ise kapının arkasında sedyelerle barikat kurarak, kapının açılmaması için uğraştı. İhbar üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, öfkeli grubu hastaneden uzaklaştırdı.

Sosyal medyadan yayınlanan ve Türkiye’nin gündemine oturan görüntülerin ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında, sağlık çalışanlarının ifadeleri alındı. Olay gecesi kapının arkasında bulunan 5 doktor ile 5 hemşirenin şikayetçi olmadıkları, hastane başhekiminin içeri girmek için kapıyı zorlayan kişilerden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Hastanenin güvenlik kamera görüntülerini izleyen savcılık, yaklaşık 8 kişinin kapı önünde bulunduğunu tespit etti. Bu kişilerden fiziki olarak kapıyı zorlayanlardan biri çocuk 5 kişi bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Şüphelilerin ‘görevliye etkin direnmek’, ‘kamu malına zarar vermek’, ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘yaralamaya teşebbüs’ suçlarında adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. (DHA)

 

İLGİLİ HABERSağlık çalışanları canlarını korumak için barikat kurdu!Sağlık çalışanları canlarını korumak için barikat kurdu!

 

İLGİLİ HABERAnkara'da sağlık çalışanlarına saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı!Ankara’da sağlık çalışanlarına saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.