DOLAR 32,5862 0.03%
EURO 34,9275 0.09%
ALTIN 2.426,51-0,13
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika! Oruç Reis gemisi için Navtex ilan edildi
  • Haber Ondan
  • Son dakika! Oruç Reis gemisi için Navtex ilan edildi

Son dakika! Oruç Reis gemisi için Navtex ilan edildi

ABONE OL
Ağustos 10, 2020 09:27
Son dakika! Oruç Reis gemisi için Navtex ilan edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya açıklarında yaklaşık 3 haftadır bekleyişini sürdüren sismik araştırma gemisi Oruç Reis için 23 Ağustos’a kadar Navtex ilan edildi.

Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi dairesindeki bilgilere göre sismik araştırma yapacak olan Oruç Reis’e, Ataman ve Cengiz Han gemileri de eşlik ediyor.

AYNI NOKTADA ARAMA

Sondaj faaliyetlerinin Doğu Akdeniz’de Kıbrıs açıklarında daha önce Yunanistan ile Türkiye’yi karşı karşıya getiren bölgede olduğu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Savunma ve Dışişleri Konseyi’ni (KYSEA) toplama kararı aldığı öğrenildi.

ORUÇ REİS BÖLGEDE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Oruç Reis’in bölgeye ulaştığını belirterek şunları kaydetti:

* MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz´deki yeni görevi için Antalya’dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı.

* Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için Akdeniz´de ve Karadeniz´deki çalışmalarımız aralıksız devam edecek.

* 83 milyon arkanda Oruç Reis. Rast gele.

GERİLİM YÜKSELMİŞTİ

Türkiye’nin 21 Temmuz’da Meis Adası’nın güney ve doğusunda Oruç Reis ile sondaj faaliyetleri yapacağını açıklamasının ardından Yunanistan’la gerilim yükselmişti.

İddialara göre savaş gemilerinin karşı karşıya gelme ihtimalini devreye giren Almanya Başbakanı Angela Merkel engellemişti.

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis (FOTO: DHA)

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir.

Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.