DOLAR 32,5032 0.17%
EURO 34,8266 0.28%
ALTIN 2.487,841,05
BITCOIN 1999900-3,10%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Kılıçdaroğlu’ndan Enis Berberoğlu açıklaması
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Kılıçdaroğlu’ndan Enis Berberoğlu açıklaması

Son dakika… Kılıçdaroğlu’ndan Enis Berberoğlu açıklaması

ABONE OL
Ekim 13, 2020 13:11
Son dakika… Kılıçdaroğlu’ndan Enis Berberoğlu açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin, milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının ‘yerindelik denetimi kapsamında kaldığı’ gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verdi.

Açıklanan karar sonrasında CHP harekete geçti; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda mahkemenin kararını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

ORADA BİR ÇÜRÜME VAR

– Anayasa’da diyor ki: AYM kararları Resmi Gazete’de hemen yayınlanır. Yasama yürütme ve yargı organlarını bağlar. Şimdi AYM’nin aldığı bir karara yasama uyuyor ama bir alt yargı organı diyor ki AYM kararlarına uymayacağım. Bir üst mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uymayacağım diyorsa orada bir çürüme var.

KAOSA ZEMİN HAZIRLAR

– Devlet hepimizin devleti, vatan da hepimizin vatanı. Bu Anayasa referanduma gitti mi? Gitti. Beni bağlıyor, parlamentoyu bağlıyor, AYM’yi bağlıyor. Tuz kokar arkadaşlar, o zaman vatandaş da der ki, “Ben de vergi ödemiyorum, AYM kararına uyulmuyorsa ben neden vergi dairesinin müdürünün talebini yerine getireceğim?” Bir kaosa zemin hazırlanır.

AYM’Yİ DE KAPATALIM, YARGIYI DA KAPATALIM

– Biz adaleti ayaklar altına alan bir karar olduğunda sessiz mi kalacağız? Bir kişi haksızlığa uğradığı zaman görmezden mi geleceğiz? Bir hakim çıkacak ben senin kararına uymayacağım diyecek. O zaman AYM’yi kapatalım, yargıyı da kapatalım. Hepimizin oturup vicdan sorgulaması yapması lazım.

İlginizi ÇekebilirAYM'nin Berberoğlu için verdiği yeniden yargılama kararı reddedildiAYM’nin Berberoğlu için verdiği yeniden yargılama kararı reddedildi İlginizi ÇekebilirErdoğan'a zor soru: Sen niye sabretmiyorsun?Erdoğan’a zor soru: Sen niye sabretmiyorsun?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.