DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072616-2,11%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… IŞİD’in Türkiye Emiri yakalandı
  • Haber Ondan
  • Son dakika… IŞİD’in Türkiye Emiri yakalandı

Son dakika… IŞİD’in Türkiye Emiri yakalandı

ABONE OL
Eylül 1, 2020 10:39
Son dakika… IŞİD’in Türkiye Emiri yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD’in (DEAŞ) Türkiye Emiri Mahmut Özden’in önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını duyurdu. Twitter’dan bir paylaşım yapan Soylu “DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı. Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı” ifadelerini kullandı.

DETAYLARI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Giresun’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD Türkiye Emiri Mahmut Özden’in yakalanmasıyla ilgili canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

* Mahmut Özden önemli planlarla yakalanıp tutuklandı. Bu kişiyle bağlantılı kişiler de elimizde. Evinde yapılan aramalarda dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu.

* Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye’den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye’de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye’ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye’ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi.

ADANA’DA YAKALANDI İSTANBUL’A GETİRİLDİ

Mahmut Özden’in Adana’da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındığı, üç gün süren sorgunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı ortaya çıktı. Özden’in geçen hafta İstanbul’da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşifte bulunduğu belirlenerek tutuklanan IŞİD üyesi H.S.’ye talimat veren kişi olduğu tespit edildi.

H.S., kaldığı otel odasında bir kalaşnikof tüfek, beş yedek şarjör ve 150 mermiyle yakalanmıştı. Polis ekipleri, şüphelinin Taksim Meydanı başta olmak üzere Beyoğlu’nda bir çok önemli noktada keşif yaptığını belirlemişti.

IŞİD ve unsurları 2017 yılında Irak’tan, 2019 yılında da Suriye’den tamamen temizlenmişti. Irak son olarak IŞİD’i Fırat Nehri kıyısındaki Rawa kasabasından temizlemiş, ardından da örgütün askeri varlığının sona erdiği duyurulmuştu. Kanlı örgütün Suriye’deki son kalesi olan Bagoz beldesi de geçen yıl mart ayında teröristlerden arındırılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.