DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20762482,75%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı

Son dakika… Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı

ABONE OL
Ağustos 23, 2020 10:05
Son dakika… Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrası kente giderek AFAD İl Müdürlüğü’ndeki Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Bakan Soylu “Şu ana kadar 17 vatandaşımız kurtarıldı” diyerek, şu bilgileri paylaştı:

* Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde, içerisinde beş jandarmamızın bulunduğu araç bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Bir askerimizin ve iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.

Arama kurtarma ekipleri, sel sularına kapılan jandarma aracına ulaştı. (FOTO: İHA)

YAYLADAN DÖNEN 20 KİŞİ MAHSUR KALDI

* Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz altı kişi daha var. Tirebolu’da bir kişi, Çaldağ’da üç kişi, Espiye’de bir kişi, Dereli Akkaya köyünde bir kişi olmak üzere altı kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldıklarımız var, alamadıklarımız var.

Dün akşam saatlerinde Giresun’da meydana gelen sel felaketinin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. (FOTO: DHA)

* Yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişi, sekizi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor.

İçişleri Bakanı Süyelman Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde büyük hasar gören Dereli ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

* Bu 20 kişiye ulaşılamamasının sebebi, en son 10 dakika önce konuştuğumuzda 3 kilometrelik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü ve o heyelanın tam ortasında kaldılar. Onlara da ulaşma çalışmaları devam ediyor.

Yoğun yağış sonrasında Dereli ilçe merkezinde suyun 2 metrenin üzerine kadar çıktığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suyun tüm merkezi etkisi altına alabilecek şekilde yükseldiğini dile getirdi. (FOTO: DHA)

* Dereli’de bir düğün salonunda mahsur kalan 20 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Biraz önce güvenli bir yere alındıkları da söylendi ama onlarla ilgili de kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

İLGİLİ HABERGiresun'da korkutan görüntüler: Araçlar sürüklendiGiresun’da korkutan görüntüler: Araçlar sürüklendi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.