DOLAR 32,3445 0.28%
EURO 35,1392 -0.02%
ALTIN 2.310,491,46
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Enis Berberoğlu yeniden milletvekili
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Enis Berberoğlu yeniden milletvekili

Son dakika… Enis Berberoğlu yeniden milletvekili

ABONE OL
Şubat 11, 2021 12:57
Son dakika… Enis Berberoğlu yeniden milletvekili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MİT TIR’ları davasında kesin hüküm giydiği gerekçesiyle 4 Haziran 2020’de milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu, yeniden milletvekili vasıflarını kazandı.

Enis Berberoğlu için hazırlanan fezleke TBMM’ye geldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop bugün grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantı sonrası konunun Genel Kurul bilgisine sunulmasına karar verildi. Buna göre başkanlık tezkeresi Genel Kurul’da okundu. Yemin etmesi gerekmeyen Enis Berberoğlu milletvekili vasfını yeniden kazanmış oldu.

Berberoğlu’nun avukatları fezlekeye itirazda bulunmuş ve dilekçede şu ifadeleri kullanmıştı: Mahkemenizce düzenlenen fezlekenin hukukun temel ilkelerine, aleyhe değiştirme yasağı kuralına, usul ve yasaya bariz şekilde aykırı olması sebebiyle keyfilik içeren, müvekkile karşı husumet güdüldüğünün ve objektiflikten uzaklaşıldığının ispatı niteliğinde olan iş bu fezlekenin tamamlanmadan iadesinin istenerek usul ve yasaya uygun yeni bir fezleke düzenlenmesi talebidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.