DOLAR 32,3227 0.21%
EURO 35,1464 0.03%
ALTIN 2.293,490,72
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Canan Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Canan Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi

Son dakika… Canan Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi

ABONE OL
Ocak 5, 2021 14:21
Son dakika… Canan Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘suç işlemeye tahrik’ ve ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından 10 buçuk yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi, 21 Mayıs’a duruşma günü verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddianamede, Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanı olan Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan’da aynı partiye mensup iki kişiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti lletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonuyla fotoğraf çektiği anlatıldı. İddianamede, kayda aldığı görüntüyü de partisinin il başkanı olan şüpheli Canan Kaftancıoğlu’na göndermek suretiyle ifşa ettiği kaydedildi.

İddianamede, Fahrettin Altun’un avukatının savcılığa müracaat ederek, Canan Kaftancıoğlu’nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile atılı suçları işlediğini ihbar ettiği aktarıldı.

İddianamede, Canan Kaftancıoğlu’nun “suç işlemeye tahrik” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından 9 aydan 10 buçuk yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Altun’un avukatının itirazı üzerine İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hakimliği’nce , “Canan Kaftancıoğlu hakkında yargılama yapılması için yeterli şüphe ve delillerin bulunması nedeniyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan azmettirici olup olmadığı, diğer suçları işleyip işlemediği hususunda takdir ve değerlendirme yetkili mahkeme tarafından yapılması gerekir” gerekçesiyle takipsizlik kararı kaldırılmış, İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyasının yeniden soruşturma savcılığına gönderilmesine karar vermişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Kaftancıoğlu hakkında iddianame düzenlemişti.

İlginizi ÇekebilirCanan Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı!Canan Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.