DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0911 -0.12%
ALTIN 2.291,860,65
BITCOIN 22737230,53%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan aşı açıklaması
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan aşı açıklaması

Son dakika… Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan aşı açıklaması

ABONE OL
Ekim 15, 2020 01:17
Son dakika… Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan aşı açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Yerli aşı çalışmalarına değinen Bakan Koca şu ifadeleri kullandı;

*Aşı çalışmalarını doğrudan yürüten uzmanlar bulunmaktadır. 600 kişilik bir ekip tarafından aşı çalışmaları sürdürülmektedir. Şu anda 4 farklı aşı üzerinden çalışılmaktadır. Başka çalışmalar da vardır.

*Ekiplerimiz sonuca en kısa zamanda ulaşmak için rekabet içinde, birbirinin başarısı için de dayanışma içindedirler. Şu an aşılardan ikisi insan deneyi çalışmalarına yakındır.

“İŞİN DOĞASINDA ZORLUK VAR”

*Aşı çalışmaları Sağlık Bakanlığımızın himayesine alındı. Bulaşıcı hastalıkların geçmişine bakıldığında aşıların kolay bulunmadığı görülür. Bilimsel bilginin üzerine o tarihlere kıyasla kat kat bilgi eklenmiş, teknolojisi mukayese edilmeyecek derecede ilerlemiştir.

*İşin doğasında bir zorluk olduğu da bilinmektedir. Salgının başlangıcında aşı için öngörülen zaman 12-18 aydır. Salgın 1 yılını doldurmaya yaklaşırken gerçekten önemli gelişmeler ortaya konuldu.

*Çin, Rusya, İngiltere ve bazı ülkeler insan üzerinde deneye geçtiklerini bildirdiler. Bunların hiçbiri satın almak istediğinizde ‘her şeyiyle sonuçlanmış bir aşı’ taahhüdünde bulunamamaktadırlar.

*Aşı konusunda dünyadaki durum budur, umut çok yüksek olmakla birlikte temkini ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

2 HAFTA SONRA BAŞLIYOR

*Türkiye’de gerçekleşen Faz-3 çalışmaları kapsamında şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Yerli Covid-19 aşısını 2 hafta sonra gönüllüler üzerinde deneyeceğiz.

İlginizi ÇekebilirYerli aşıda umutlandıran gelişme! 1 hafta-10 gün içerisinde insanlar üzerinde test edilebilecekYerli aşıda umutlandıran gelişme! 1 hafta-10 gün içerisinde insanlar üzerinde test edilebilecek

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.