DOLAR 32,5584 0.13%
EURO 34,8825 0.61%
ALTIN 2.426,93-0,22
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Bakan Koca’dan ‘corona vakaları’ açıklaması
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Bakan Koca’dan ‘corona vakaları’ açıklaması

Son dakika… Bakan Koca’dan ‘corona vakaları’ açıklaması

ABONE OL
Temmuz 22, 2020 20:40
Son dakika… Bakan Koca’dan ‘corona vakaları’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün corona testleriyle ilgili gündeme bomba gibi bir iddia atılmıştı. Tanı kitinin yurt dışına denetime yollandığı ve pozitif vakaları yakalama oranının yüzde 40 çıktığı ileri sürülmüştü.

TTB: TESTLERİN GÜVENİLİRLİĞİNİ SORGULUYORDUK

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, “Corona virüsü testlerinin güvenilirlik noktasını hep sorguluyorduk. Fakat bu eleştirilerimiz sanki sistemi sorgulamak gibi algılanıyordu. Aylar sonra doğru söylediğimiz ortaya çıktı. TTB’nin ortaya attığı soruların değerli olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuşmuştu.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

İddiaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Koca, “COVID19.SAGLIK.GOV.TR linkine günlük vaka tablosu mesajında düzenli olarak yer verdik. Salgının seyrini gösteren ayrıntılı grafiği; günlük ve haftalık durum raporlarını içeren sayfamız 270 milyon kez ziyaret edildi. Doğru bilgi için her zaman bekleriz” ifadelerini kullandı.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Öte yandan testlere onay veren Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi’nin Başkanı Prof Dr. Selçuk Kılıç sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı.

İKİ İSİM İSTİFA ETTİ

Yine 2015 yılında kurulan sağlık bilimi ve teknolojisi alanında bilgi üreten Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın başkanı Adil Mardinoğlu da attığı bir tweet ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Mardinoğlu ile birlikte kurumun genel sekreteri Hasan Türkez de istifa ettiğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERSon dakika: Sağlık Bakanlığı'nda iki istifaSon dakika: Sağlık Bakanlığı’nda iki istifa

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.