DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN 22758111,07%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Aşı ne zaman yapılacak? Bakan Koca açıkladı
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Aşı ne zaman yapılacak? Bakan Koca açıkladı

Son dakika… Aşı ne zaman yapılacak? Bakan Koca açıkladı

ABONE OL
Aralık 25, 2020 01:30
Son dakika… Aşı ne zaman yapılacak? Bakan Koca açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Corona aşısına değinen Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı;

*Özellikle Bilim Kurulumuz geniş bir çalışma yaptı, bir strateji hazırlandı. 4 aşamalı stratejiydi. İlk planda sağlık çalışanları olmak üzere yapılmıştı.

*Öncelikle sağlık çalışanlarımızdan başlamış olacağız. Birinci aşamada 9 milyona yakın kişinin olduğunu söyleyebilirim. Şubat sonuna kadar elimizde olmasını düşündüğümüz 50 milyon aşı olduğunu söylemiştim.

*İlk planda sağlık çalışanlarından başlamak üzere daha kısa bir zaman diliminde Ocak, Şubat, Mart gibi en geç Nisan olmak üzere yaygın üçüncü aşamada olan kişileri aşılamayı hedefliyoruz.

*Kitlesel bağışıklamada ne kadar dar bir zaman içinde yoğun aşılama yapılırsa başarılı olacağımızı biliyoruz. Özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerimizin güçlü olduğunu biliyoruz.

*Aile sağlık merkezleri, kamu üniversite hastanelerimiz hatta özel hastanelerimiz kullanılmış olacağız. Günde ortalama 1,5 hatta 2 milyon aşıyı yapma imkanımızın olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’nin her yerinde yapabileceğiz.

İlginizi ÇekebilirFransa, BioNTech ve Pfizer'ın aşısının yaygın kullanımına onay verdiFransa, BioNTech ve Pfizer’ın aşısının yaygın kullanımına onay verdi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.