DOLAR 32,6026 0.39%
EURO 34,8035 0.19%
ALTIN 2.496,480,50
BITCOIN 21163606,78%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sokak hayvanları için bırakılan mamaları çalma girişimi
  • Haber Ondan
  • Sokak hayvanları için bırakılan mamaları çalma girişimi

Sokak hayvanları için bırakılan mamaları çalma girişimi

ABONE OL
Aralık 24, 2020 13:28
Sokak hayvanları için bırakılan mamaları çalma girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meydan Mahallesinde apart işleten Ali İhsan Acar, sokak hayvanları için kaldırıma her gün mama alarak kaplara koydu. Az sayıda sokak hayvanı olmasına rağmen mamaların kısa sürede bittiğini gören Acar, güvenlik kameralarından kontrol ettiğinde tanımadığı 2 kişinin mamaları ellerindeki poşetlere doldurduğunu gördü. Acarın tepkisi üzerine aldıkları mamaları bırakılan ikili oradan uzaklaştı.

“İKİ KİŞİ GELİP MAMALARI POŞETE DOLDURDU”

Sokak hayvanları için dışarıya düzenli olarak mama bıraktığını belirten Ali İhsan Acar, Her gün bırakmama rağmen mamanın çok hızlı azaldığını gördüm. Ya köpekler yiyordu ya da kediler çoğaldı diye düşündüm. Belli bir süre takip etmeye başladım, bir şey bulamadım. Bir gün ofisimde otururken sabaha karşı iki kişinin gelip mamaları poşete doldurduğunu gördüm. Daha sonra dışarı çıktım ve bu vatandaşları yakaladım. Neden mamayı aldıklarını sordum, evlerindeki kediye vereceklerini söylediler.

Bende ya mamayı bırakın ya da polis çağıracağım dedim. Daha sonra mamayı döküp, bırakıp gittiler. Bu durum karşısında bir vatandaş olarak çok rahatsız oldum. Çünkü biz hayvanlara bu zor şartlarda bakmaya çalışıyoruz. Bir vatandaşın da buradaki mamayı alıp evine götürmesi, beni üzdü dedi.

Sokak kısıtlamaları nedeniyle sokak hayvanlarının daha çok yiyeceğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Acar, herkesin bu konuda duyarlı olup hayvanlar için kapı önlerine yiyecek bırakması gerektiğini de sözlerine ekledi. (DHA)

İlginizi ÇekebilirKendini sokak hayvanlarına adadı, 71 yaşında veterinerlik okuduKendini sokak hayvanlarına adadı, 71 yaşında veterinerlik okudu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.