DOLAR 32,3141 0.19%
EURO 35,0862 -0.15%
ALTIN 2.277,260,00
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı’ndan karantina süresi açıklaması
  • Haber Ondan
  • Sağlık Bakanlığı’ndan karantina süresi açıklaması

Sağlık Bakanlığı’ndan karantina süresi açıklaması

ABONE OL
Aralık 8, 2020 12:16
Sağlık Bakanlığı’ndan karantina süresi açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından “yakın temaslıların karantina süresine” ilişkin yapılan değişikliklerin yanlış yorumlara sebep olduğunu ifade eden Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yazlı bir açıklama yaptı.

Karantina süresinin 14 günden 10 güne düşürülmesinin uluslararası güncellemelere paralel olarak yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Hastalık Kontrol Önleme Merkezi (CDC) ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) tarafından yapılan güncellemeler, ülkemiz tarafından anlık olarak takip edilmekte ve rehberlerimize entegre edilmektedir.

* Yakın temaslıların karantina süresinin 14 günden 10 güne düşürülmesi ve PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda sonlandırılabilmesine ilişkin düzenlemeler de yukarıda sayılan uluslararası güncellemelere paralel olarak yapılmıştır.

* Salgın yönetiminde Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri ile ve ortak akılla hareket edilmektedir. Tüm kararlarımızın tek önceliği vatandaşımızın sağlığıdır. Karantina süresi ile ilgili yaptığımız güncelleme de bu kapsamdadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.