DOLAR 32,5469 -0.01%
EURO 34,9060 0.03%
ALTIN 2.430,700,04
BITCOIN 2159342-1,14%
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya’da Üniversite Sınavı Nasıl Yapılıyor?

Rusya’da Üniversite Sınavı Nasıl Yapılıyor?

ABONE OL
Eylül 15, 2022 07:03
Rusya’da Üniversite Sınavı Nasıl Yapılıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’da Üniversite Sınavı Nasıl Yapılıyor?

Rusya’da üniversite sınavı yapmayan ülkeler arasındadır. Yurt dışından birçok öğrenci kabul etmesi de bu ülkeyi dikkat çekici bir merkez haline getirmektedir. Dünyaca ünlü üniversitelerin olması ve bu üniversitelere sınavsız bir şekilde girmenin mümkün olmasından dolayı çok yoğun talep alır. Fakat burada önemli nokta Türkiye ile denkliklerin sağlanmasıdır.

 Eğer ilk 1000’de bulunan üniversiteleri seçerseniz böyle problemler ile karşı karşıya gelmezsiniz.
Rusya’da alınan diploma ile Türkiye’de çalışabilirsiniz. Fakat daha gerilerde bulunan üniversiteleri seçerseniz çeşitli denklik şartlarının sağlanması gerekir. Fakat bu yolla başarıyı yakalayabilir ve sorunsuz bir şekilde eğitim deneyimi elde edebilirsiniz.

Rusya’da Üniversite Sınavı Bulunuyor Mu?


Rusya üniversite sınavı yapmamaktadır. Herhangi bir sınav olmanda isteyen herkes istediği bölümü okuyabilmektedir. Fakat burada hazırlık bölümü zorunluluğu bulunmaktadır. Hazırlık bölümünde alınacak eğitime göre devam edip edemeyeceğiniz belirlenir. Örneğin; mühendislik okumak isteyen biri için mühendislik derslerinden bazıları hazırlıkta verilmektedir. Temel bilgilerin verilmesinden sonra öğrencinin başarısı ölçülmektedir. Bu eğitimi başarıyla bitiren öğrenciler bir üst kademeye geçilir. Bu geçirme ile öğrenci artık istediği mesleğin derslerini almaya başlamaktadır.

Başarılı eğitim hayatının sonunda da istenilen diplomaya kavuşabilir. Denklik olan birçok Rusya üniversitesi bulunur. Bunlardan istediğinizi seçerek siz de hayalinizde olan diplomayı elde edebilirsiniz. Sonrasında da diploma ile ülkemize gelerek çalışmaya başlayabilirsiniz. YÖK denklik şartlarının incelenmesinden sonra üniversite seçimi yapabilirsiniz.

Rusya Sınavsız Üniversite


Rusya’da üniversite sınavı
yapmadığından ülkemizden de birçok öğrenci bu ülkeyi seçmektedir. Okumak istediğiniz bir bölüm bulunuyorsa önce denklikler araştırılabilir. Sonrasında da bu denkliği sağlayacak üniversiteleri araştırmalısınız. Üniversitelerin fiyatları, çevre şartları, konaklama fırsatları ve ücretleri de detaylı olarak araştırıldıktan sonra başvuru noktasına geçilir.

Tüm maddi külfetlerin hesaplanmasından sonra gerekli şartların sağlanması için evrak toplanabilir. Bu evraklarla kısa zaman içinde başvuru yapabilir ve sonucunda üniversiteli olabilirsiniz. 5-7 sene civarında alınacak eğitimlerle diplomanın sahibi olabilirsiniz. Tıp bölümlerinde bu diploma 7 yılda alınabilmektedir. Mühendislikte de 5 sene yeterlidir. Bunların birer senesi de hazırlık olarak geçmektedir. Euro Star Yurtdışı Eğitim sitesini ziyaret ederek hizmet alabilirsiniz.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul

Tel: 0 (212) 244 66 00

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.