DOLAR 32,5168 0.21%
EURO 34,8507 0.35%
ALTIN 2.487,131,02
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PCR ve karantina kararının ardından Kapıkule’den girişler arttı
  • Haber Ondan
  • PCR ve karantina kararının ardından Kapıkule’den girişler arttı

PCR ve karantina kararının ardından Kapıkule’den girişler arttı

ABONE OL
Mayıs 28, 2021 17:44
PCR ve karantina kararının ardından Kapıkule’den girişler arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, bugün itibariyle aşı sertifikası bulunan kişilerin gerek Bulgaristan’a girişte gerekse Türkiye’ye girişte karantina uygulamasına tabi olmadan seyahat edebileceği bildirildi.

Ayrıca, aşı sertifikası bulunan Bulgaristan vatandaşlarından Türkiye’ye girişte PCR testi istenmeyeceği de ifade edilen açıklamada, aşı yapılmayan 18 yaş altındaki Bulgaristan vatandaşları ise aşı sertifikası bulunan aile fertleri ile yolculuk yapabilecek.

Uygulamanın, Sinovac ve Pfizer/Biontech aşıları için geçerli olacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Bugün itibariyle vatandaşlarımızın Türkiye’de yetkili makamlarca tanzim edilen Covid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının (Sinovac ve Pfizer/Biontech aşıları) bulunması halinde ayrıca PCR testi ibrazı ve/veya karantina uygulamasına tabi olmadan Bulgaristan’a seyahat edebileceklerdir.

* Bulgaristan vatandaşlarının da Bulgaristan yetkili makamlarınca tanzim edilmiş Covid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının bulunması halinde (2. dozdan en az 14 gün sonra) Türkiye’ye PCR testi ibrazı ve/veya karantina zorunluluğundan muaf bir şekilde girmelerine izin verilecektir.

* Yaşları (18 yaş altı) nedeniyle aşı olmayan Bulgaristan vatandaşlarının aşı sertifikası hamili aileleri ile beraber seyahat etmeleri halinde, yukarıdaki maddeler kapsamında test ve karantinadan muaf tutulacaktır. (İHA)

İlginizi ÇekebilirCorona virüsüne karşı bağışıklık yıllarca devam edebilirCorona virüsüne karşı bağışıklık yıllarca devam edebilir

İlginizi ÇekebilirCorona virüsünün kökeni hakkında ABD'den açıklamaCorona virüsünün kökeni hakkında ABD’den açıklama

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.