DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Osman Kavala’nın eşi ve avukatlarından flaş açıklamalar!
  • Haber Ondan
  • Osman Kavala’nın eşi ve avukatlarından flaş açıklamalar!

Osman Kavala’nın eşi ve avukatlarından flaş açıklamalar!

ABONE OL
Temmuz 25, 2020 20:47
Osman Kavala’nın eşi ve avukatlarından flaş açıklamalar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osman Kavala, Gezi Parkı eylemlerini finanse etmek suçlamasıyla yargılandığı Gezi Parkı Davası’nda beraat etmiş, beraat ettiği günün akşamındaysa 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, “casusluk” suçlamasıyla tekrar gözaltına alınmış ve yargı süreci yeniden başlamıştı.

“CASUSLUK İDDİASI HAK İHLALİNİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN”

Kavala’nın avukatları, bu tutukluluk sürecinin hukuki olarak yorumlanamayacağını, Kavala’nın siyasi gerekçelerle mahkûm edildiğini iddia etti.

Avukatları, Kavala’nın mahkûm edilmesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nce (AİHM) hak ihlali olarak tanımlandığını ve hakkında derhal tahliye edilmesi kararı verdiğini, bu anlamda Kavala’nın tahliyesinin durdurulmasının suç teşkil ettiğini söyledi.

Casusluk suçlamasıyla ilgili olaraksa avukatlar bu anlamda somut bir delil olmadığını, bu suçun AİHM’in tahliye talebini aşmak için ortaya atıldığını öne sürdü.

“YEPYENİ BİR MADDE ORTAYA ÇIKARDI: CASUSLUK SUÇU”

Kavala’nın avukatlarından Köksal Bayraktar, Kavala’nın ilk kez 18 Ekim 2017 tarihinde gözaltına alındığını, 13 gün gözaltında tutulmasının ardından gözaltı sürecinin uzatıldığını, 58 gün süren sorgulamanın ardından hakim ve savcı önüne çıkarılmadan tutukladığını söyledi.

Bayraktar, 18 Şubat 2020’de beraat eden Kavala’nın aynı gün içerisinde bu defa da 15 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını eleştirerek “20 Mart 2020 tarihinde devlet bu sefer tutuklama kararını değiştirdi ve yepyeni bir madde ortaya çıkardı: Casusluk suçu. Yargı organları maalesef ceza kanununun birbirinden ağır 3 maddesi etrafında dolaşarak o olmazsa diğer suç demiştir” ifadesini kullandı.

“HER ŞEYE RAĞMEN ÇOK GÜÇLÜ”

Kavala’nın eşi Ayşe Buğra ise eşinin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak, şu ifadeleri kullandı:

* Bu gördüğümüz şeyler bunun yargıdaki yansımaları. Bu ortamda makul şüphe, kanıt gibi kavramlar anlamını kaybetti. Bin gündür özgürlüğünden yoksun olan Osman Kavala ne yapmış diye somut fiillere dayanan bir cevap yok. Bununla birlikte bu soruyu önemli bulmayan, ‘mutlaka bir şey yapmıştır da tutuklanmıştır’ diye düşünen bir kesim de var.

* Tutuklamalar sürecinde yaşanan acayipler böyle bir ortamda oluyor. Eşimin bin günlük tutukluluk sürecinde bazı medya organlarında asılsız ve kişiliğe saldırı niteliğinde haber ve yorumlarla karşılaştık. Bizim yaptığımız hukuki girişimler de sonuçsuz kalıyor. Bunlar toplumsal huzur ve refah açısından son derece zararlı.

* Bizim hayatımızdan çalınan bin gün telafisi imkansız. Eşimin annesi oğlunu bir daha görüp görmeyeceğini düşünüyor. Yargı sürecinin acayipliklerinden rahatsızlık duymayanlar vicdani rahatsızlık duyarlar mı bilmiyorum. Bin gün işkence süreci haline geldi.

GÖRÜŞ AYDA BİRE İNDİRİLDİ

Buğra, Kavala’nın cezaevi koşullarıyla ilgili de Kavala’nın yarı tecrit koşullarında olduğunu, salgın karşısında da koşulların korunaklı olduğunu fakat salgın tedbirleri sebebiyle görüşün ayda bire indirildiğini uzun bir süre de Kavala’yı göremediğini iddia etti.

Kavala’yı en son 19 Haziran’da gördüğünü söyleyen Buğra, salgın sonrası yeniden haftada bir ziyaret edebilmeyi beklediğini belirtti. Kavala’nın avukatları ise bütün bu yaşananlara rağmen Kavala’nın cezaevinde oldukça güçlü durduğunu söyledi.

İLGİLİ HABEROsman Kavala'dan mesaj: Üç yıldır zorla içeride tutuluyorumOsman Kavala’dan mesaj: Üç yıldır zorla içeride tutuluyorum İLGİLİ HABERAİHM'den Kavala ile ilgili kritik kararAİHM’den Kavala ile ilgili kritik karar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.