DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0777 -0.18%
ALTIN 2.282,250,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Önce rengi değişti ardından yüzlercesi öldü!
  • Haber Ondan
  • Önce rengi değişti ardından yüzlercesi öldü!

Önce rengi değişti ardından yüzlercesi öldü!

ABONE OL
Ağustos 5, 2020 21:16
Önce rengi değişti ardından yüzlercesi öldü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lüleburgaz ilçesinde corona virüsü salgının ilk günlerinde fabrikaların kapanması sonucu kendi kendine temizlenen hatta kurbağaların dahi geri döndüğü Lüleburgaz Deresi’nde yüzlerce balık ölümü gerçekleşti. Yaşanan gelişmeler üzerine bölgeye giderek incelemelerde bulunan Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Cengiz Atlı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

FOTO: İHA

“DEREYE ZEHİRLER ATILIYOR”

Atlı, Lüleburgaz Deresi’nin salgının ilk günlerinde fabrikaların kapanması sonucu temiz görünür şekilde aktığı dönemlerde uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, “Biz uyarmıştık. Bu dere kirletiliyor. Dereye zehirler atılıyor. Bunun için daha fazla balık hatta insan ölümünün olması mı bekleniyor. Bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor” dedi.

FOTO: İHA

“HESAP SORACAĞIZ”

Atlı, derenin kirletilmesinde etkili olan sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, “Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu olarak çabamız var ancak yeterli desteği göremiyoruz. Her türlü engellemeye rağmen sonuca ulaşacağız. Bu balık ölümlerinin sorumlusu kimse mutlaka bulup hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

FOTO: İHA

Lüleburgaz’da uzun yıllar kirli akan Lüleburgaz Deresi, corona virüsü salgının ilk günlerinde fabrikaların kapanmasıyla temiz akmaya başlamıştı. Görüntüler sonrası dereden defalarca numuneler alınmış, derenin temizliği de Türkiye gündemine oturmuştu. (İHA)

İLGİLİ HABERDüğünün ardından corona vakaları arttı! Bin 800 kişi risk altındaDüğünün ardından corona vakaları arttı! Bin 800 kişi risk altında İLGİLİ HABERCami imamına corona bulaştı... 100 kişi ile temas etmişCami imamına corona bulaştı… 100 kişi ile temas etmiş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.