DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.289,590,55
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullar için PCR testleri ücretli mi olacak? Bakan Koca açıkladı
  • Haber Ondan
  • Okullar için PCR testleri ücretli mi olacak? Bakan Koca açıkladı

Okullar için PCR testleri ücretli mi olacak? Bakan Koca açıkladı

ABONE OL
Ağustos 19, 2021 19:41
Okullar için PCR testleri ücretli mi olacak? Bakan Koca açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okullarda yüz yüze eğitimin tarihi belli oldu. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Eylül’de okulların açılacağını duyurdu. Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

*Eylül ayında okullarına kavuşmayı bekleyen milyonlarca ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerimizin geleceğinin bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

*Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrenciyle irtibatlı henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az iki defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz.

*Aynı şekilde üniversite çalışanlarından da düzenli PCR testi yaptırmasını talep edeceğiz.

KOCA’DAN ÜCRET AÇIKLAMASI

Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra yapılacak olan testlerin ücrete tabi olup olmayacağı tartışılmaya başlandı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir açıklama geldi. Koca, “Okullar ve üniversiteler için gereken PCR testleri Devlet Hastanelerinde ücretsiz yapılabilecek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.