DOLAR 32,3344 0.25%
EURO 35,0517 -0.24%
ALTIN 2.283,170,26
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mezun yetkinliklerini geliştirmek için Türkiye ve Birleşik Krallık üniversitelerine ortak işbirliği imkanı
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • Mezun yetkinliklerini geliştirmek için Türkiye ve Birleşik Krallık üniversitelerine ortak işbirliği imkanı

Mezun yetkinliklerini geliştirmek için Türkiye ve Birleşik Krallık üniversitelerine ortak işbirliği imkanı

ABONE OL
Ekim 19, 2021 08:03
Mezun yetkinliklerini geliştirmek için Türkiye ve Birleşik Krallık üniversitelerine ortak işbirliği imkanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

British Council, Türkiye ve Birleşik Krallık’taki yükseköğretim kurumlarının, öğrenci ve mezun yetkinliklerini iyileştirmek adına geliştirecekleri ortak projeler için 30 bin Sterlinlik hibedesteği sağlıyor. Programa başvuru için son gün 31 Ekim.

 

British Council, Türkiye ve Birleşik Krallık’taki üniversiteler arasında kurumsal ortaklıkları destekleyen yeni bir hibe programı olan Connect4Innovation’ı başlatıyor. İki ülkenin yükseköğretim kurumları arasında ortak faaliyetler ve projeler yoluyla yeni bağlantılar, yenilikçi ve sürdürülebilir ortaklıklar oluşturarak mezun ve öğrenci yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan programa 31 Ekim Pazar gününe kadar başlıyor.

 

Connect4Innovation hibe programı, uluslararasılaşmayı, kurumsal ortaklıkların ve kapsayıcılığın geliştirilmesini, yükseköğretim kurumlarındaki kaliteyi geliştirecek faaliyetleri desteklemeyi amaçlıyor. Tüm bunlarla birlikte, bu kurumsal ortaklık fonu hızla değişen iş dünyasında öğrencilerinin başarılı bir kariyer için gerekli olan becerilerini ve bilgilerini artırmayı destekliyor. British Council, Connect4Innovation ile Türkiye ve Birleşik Krallık’taki yükseköğretim kurumlarını, mezun yetkinliklerini iyileştirmeye  odaklanan projeler için ortak bir başvuru yapmaya davet ediyor. Bu açık çağrı ile farklı bakış açılarını değerlendirebilen, zorluklara esnek düşünce ile yaklaşan ve kalıp yargılara meydan okumaya istekli olan ‘küresel mezunlar’ geliştirmek için fayda sunan projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Araştırma projelerinin ötesine geçen yenilikçi ve pratik uygulamaların arandığı Connect4Innovation’da, proje başına 30 bin Sterlin’e kadar hibe imkanı sağlanıyor.

 

British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven, “Connect4Innovation kurumsal ortaklık fonumuzu Birleşik Krallık ve Türkiye’den yükseköğretim kurumlarımızın başvurularına açmaktan çok memnunuz. Geçen yıl Birleşik Krallık ve Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz geniş çaplı saha araştırmasında, iki ülke arasındaki yükseköğretim ortaklıklarının güçlendirilmesinin önündeki engellerden birinin destekleyici fonların eksikliği olarak gördük. Bu fonu, var olan ve yeni gerçekleştirilecek kurumsal ortaklıklara ve ortak projelere destek olacak saha araştırmamızın bulguları ile şekillendirdik. Hibe programımızla, iki ülkeden üniversitelerin birlikte çalışarak mezun yetkinliklerini geliştirecek, kapasite ve kaliteyi arttıracak ortak projelerine destek olacağız” dedi.

 

Fonun bir diğer özelliği, Birleşik Krallık ve Türkiye öğretim kurumlarının ortaklığı yanında mezun yetkinliklerini endüstri veya sosyal ihtiyaçlarla uyumlu hale getirmek için dahil edilecek STK, kalkınma ajansı, ticaret odası veya belediye gibi üçüncü bir ortağın aranıyor olması. Mezun yetkinlikleri açısından bu paydaşların üniversiteler ile doğrudan çalışmalarını desteklemek için bu kriter yeni hibe fonunun en önemli özelliği arasında yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.