DOLAR 32,4340 0.17%
EURO 35,1209 -0.09%
ALTIN 2.323,340,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meksika, ABD’li silah üreticilerine dava açtı

Meksika, ABD’li silah üreticilerine dava açtı

ABONE OL
Ağustos 5, 2021 09:23
Meksika, ABD’li silah üreticilerine dava açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meksika hükümeti, ABD merkezli silah şirketlerine yasa dışı silah kaçakçılığına katkıda bulunarak ölümlere sebep olma suçlamasıyla dava açtı.

Yetkililer, Meksika’nın tazminat olarak 10 milyar dolar talep ettiğini, ancak herhangi bir miktarın mahkeme tarafından belirleneceğini söylüyor.

ABD’nin Massachusetts eyaletinde açılan dava için şirketler henüz bir açıklama yapmadı.

Dava raporunda, Meksika hükümetinin ülkedeki uyuşturucu kartellerinin ve diğer suçluların yasa dışı ticaretini aktif olarak kolaylaştıran sürece son vermek istendiği bilgisi yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın davayla ilgili bir belgede “silah üreticileri ürünlerinin kaçakçılıkta ve Meksika’nın sivil nüfusu ve yetkililerine karşı yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığının bilincindeler” ifadelerine yer verildi.

Associated Press haber ajansına göre, Meksika hükümeti ülkeye kaçakçılığı yapılan silahların yaklaşık yüzde 70’inin ABD’den geldiğini tahmin ediyor. Yalnızca 2019’da, Meksika’da 17 binden fazla cinayet kaçakçılığı yapılan silahlarla bağlantılıydı.

Meksika’da uyuşturucu çeteleri çatıştı: 18 ölü

 

Çin’i çıldırtacak silah satışı!

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.