DOLAR 32,4219 -0.17%
EURO 34,8016 0.15%
ALTIN 2.496,410,50
BITCOIN 20775810,64%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Manisa Valisi Karadeniz: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz
  • Haber Ondan
  • Manisa Valisi Karadeniz: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz

Manisa Valisi Karadeniz: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz

ABONE OL
Eylül 4, 2020 22:49
Manisa Valisi Karadeniz: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği ‘Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetim’ başlıklı genelgesinin doğrultusunda Manisa’da il genelinde cadde ve sokaklarda, kafeteryalarda, alışveriş merkezleri ile halkın yoğun olduğu bölgelerde denetimler yapıldı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, denetimden sonra yaptığı açıklamada pandemi sürecinde vatandaşlara unutulan Covid-19 tedbirlerini hatırlatmak istediklerini söyledi.

FOTO: SÖZCÜ

“SONUCUN NEREYE GİDECEĞİNİ KESTİREMEYİZ”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz Covid-19 kapsamında unutulan kurallar sebebiyle vaka sayılarında Türkiye genelinde bir artış olduğunu, kurallara uyulduğu takdirde yeni kısıtlamaların gelmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

* Belirlenmiş kurullara uygun hareket edilmiş olsaydı bugün bu kısıtlamalar gelmeyecekti. Bu toplumun her alanı için geçerlidir. Ancak önümüzde hala fırsat var. Herkes hangi iş kolunda ve ortamda olursa olsun kurallara uyarlarsa devlet yeni bir kısıtlama getirmek zorunda kalmaz.

* Manisalılarımıza kurallara uyalım çağrısında bulunuyoruz. Yeni kısıtlamalara maruz kalmayın. Bu bizim elimizde. Bunu sağlarsak kısa sürede güzel sonuçlar alırız. Kurallara uymamaya devam edersek de bunun sonucunun nereye kadar gideceğini kestiremeyiz.

FOTO: SÖZCÜ

“VATANDAŞI RAHATLATACAK DURUMDA DEĞİLİZ”

Vali Karadeniz, Manisa’da vaka sayısı artış hızının 22 Temmuz tarihinden sonra yükseldiğini ancak geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndan sonra getirilen ek tedbirlerle artış hızının kontrol altına alınarak yavaşladığını ifade etti. Vali Karadeniz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

* Şu anda hastanelerle ilgili önemli bir sıkıntımız yok. Ancak vatandaşı da rahatlatacak durumda da değiliz. Bunu da açık yüreklilikle ifade ediyorum.

* Günlük vakaları birebir takip ediyorum ve 22 Temmuz tarihinden itibaren vaka sayısı ciddi anlamda bir ivme kazandı. Kurban Bayramı sonrasında aldığımız bazı kararlar neticesinde bu artışı biraz yavaşlattık.

* Şu anda panik yapacak bir ortamımız yok. Ancak rahat olacak bir ortamımızda yok. Herkes tedbirli olup kendi tedbirini alacak.

FOTO: SÖZCÜ

VAKA SAYISI ARTIŞINDA EN ÖNEMLİ ETKEN DÜĞÜNLER

Manisa’da yaşanan vaka artışlarının en büyük etkeninin düğünler olduğunu dile getiren Vali Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü:

* Keşke düğünlerde o kurallara uyulmuş olsaydı da şuanda da önümüzdeki günlerde düğün yapacak olanlar sosyal mesafe kuralları çerçevesinde ve sağlık kurullarının belirlemiş olduğu kurallarda düğünlerini yapmış olacaklardı.

* Bundan öncekilerin bu kurallara uymamaları ve bunun sonucunda düğün kaynaklı vakalarda yüksek bir şekilde artış göstermesi bu kısıtlamayı getirdi.

* Manisa Valiliği olarak günlük vakaları takip etmeye devam edeceğiz. Bunun kaynaklarının neler olduğunu takip edeceğiz. Eğer dokunmamız gereken bir yer olursa ki elbetteki dokunacağız.

ÜLKE GENELİNDE VAKA ARTIŞI SÜRÜYOR
Türkiye’de ilk vakası 11 Mart’ta görülen corona virüsünde vaka artışı devam ediyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı 4 Eylül Cuma gününün verilerine göre 53 kişi hayatını kaybederken bin 612 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 276 bin 555’e can kaybı da 6 bin 564’e yükseldi.

 

İLGİLİ HABER4 Eylül corona virüsü verileri açıklandı!4 Eylül corona virüsü verileri açıklandı! İLGİLİ HABERİngiliz uzmanlardan çocuklarda corona uyarısı! İshal ve kusma öksürükten önce başlıyorİngiliz uzmanlardan çocuklarda corona uyarısı! İshal ve kusma öksürükten önce başlıyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.