DOLAR 32,5127 0.29%
EURO 34,5909 0.23%
ALTIN 2.503,960,85
BITCOIN 2035995-2,74%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Laodikya antik kentinde çıkan yangın korkuttu!
  • Haber Ondan
  • Laodikya antik kentinde çıkan yangın korkuttu!

Laodikya antik kentinde çıkan yangın korkuttu!

ABONE OL
Temmuz 19, 2020 08:29
Laodikya antik kentinde çıkan yangın korkuttu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskihisar Mahallesi yakınındaki tarihi Laodikya antik kentinde saat 19:00 sıralarında yangın çıktı. Batı tiyatrosu arkasında antik kent dışında anız yakılması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle antik kente sıçradı. Kuru otlar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü.

Antik kentten yükselen alevler Eskihisar ve Goncalı mahallesinde korkuya neden oldu. Yangına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü´nden çok sayıda araç ve personel müdahale etti.

FOTO: DHA

İtfaiye ekipleri alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için dört bir yandan su sıkarak yangını söndürmeye çalışırken, antik kentte çalışanlar da ellerine aldıkları küreklerle alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri antik kentin yanındaki Goncalı Mahallesi’ne giden kara yoluna önlem alıp, alevlerin evlere sıçramasını önledi.

İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangın, tamamen söndürdü. Yangında yaklaşık 40 dekar alanın zarar gördüğü öğrenildi. Laodikya antik kentinde kazı çalışmalarının yapıldığı alanların ise yangından zarar görmediği belirtildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı. DHA

FOTO: DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.