DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0502 -0.23%
ALTIN 2.282,450,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kurbanını kesince şoke oldu! Hemen yetkililere haber verdi
  • Haber Ondan
  • Kurbanını kesince şoke oldu! Hemen yetkililere haber verdi

Kurbanını kesince şoke oldu! Hemen yetkililere haber verdi

ABONE OL
Temmuz 31, 2020 21:03
Kurbanını kesince şoke oldu! Hemen yetkililere haber verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban ibadetini yerine getirmek üzere canlı hayvan pazarındaki bir satıcıdan 3 gün önce büyükbaş hayvan satın alan Yaşar Pekşen, aldığı kurbanlığı kendi imkanlarıyla kesti. İç organlarını çıkardığında kaburgayı ve akciğeri sarmış kabarcıkları fark eden Pekşen, tanıdığı veteriner ve kasapları arayıp durumu anlattı.

Hayvanın hastalıklı olma ihtimalini göz önünde bulunduran Pekşen, durumu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. İhbar üzerine Dolamantepe Mahallesi’ndeki eve giden ekipler, hayvanda ‘tüberküloz’ hastalığı olduğunu belirledi. Konuyla alakalı rapor tutan ekipler, etler, sakatatlar ve derinin imha edilmesi için çalışma başlattı.

“AKCİĞERİNDE DEĞİŞİK ŞEYLER ÇIKTI”

Yaşar Pekşen, hayvanı 3 gün önce aldığını belirterek şöyle konuştu:

* Sabah kurbanı kestik, akciğerinde değişik bir şeyler çıktı. Veteriner, hayvanın tüberküloz olduğunu ve etinin yenmeyeceğini bize söyledi.

* Üç ortak, kurbanı 6 bin 100 liraya aldık. Kesince hastalığı belli oldu, yoksa hayvan sağlıklı görünüyordu, dış görünüşü güzeldi. Kesimde böyle değişik şeyler çıktı. DHA

İLGİLİ HABERKurban pazarı kana bulandı... 2'si ağır 5 yaralıKurban pazarı kana bulandı… 2’si ağır 5 yaralı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.