DOLAR 32,5078 0.28%
EURO 34,5850 0.24%
ALTIN 2.490,120,30
BITCOIN 2017366-3,67%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kritik toplantı sonrası Vali Yerlikaya’dan açıklama
  • Haber Ondan
  • Kritik toplantı sonrası Vali Yerlikaya’dan açıklama

Kritik toplantı sonrası Vali Yerlikaya’dan açıklama

ABONE OL
Ağustos 7, 2020 21:22
Kritik toplantı sonrası Vali Yerlikaya’dan açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘İl Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu’nda filyasyon çalışmaları için alınacak yeni önlemleri değerlendirdiklerini duyuran Yerlikaya; maske, sosyal mesafe ve temizlik uyarısında bulundu.

“BÜYÜK ÖNEM TAŞIYAN FİLYASYON…”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yerlikaya, “’İl Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu’nda Covid-19 ile mücadelemizde büyük önem taşıyan filyasyon çalışmaları için alınacak yeni önlemleri değerlendirdik” ifadelerine yer verdi.

FİLYASYON NE DEMEK?

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi nedenlerden kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir.

Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebilmektedir.

Bakanlığın sitesinde filyasyon kelimesi şöyle açıklanmaktadır;

“Saha incelemesi/filyasyon kaynağın ve etkenin belirlenmesine yönelik çalışma yapılması ve/veya temaslılar dahil koruma ve kontrol önlemlerinin alınmasıdır.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.