DOLAR 32,3292 0.23%
EURO 35,1042 -0.08%
ALTIN 2.293,610,72
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalpazanlar sahtesini basmış: Dolar, MİT kartı, evlilik cüzdanı…
  • Haber Ondan
  • Kalpazanlar sahtesini basmış: Dolar, MİT kartı, evlilik cüzdanı…

Kalpazanlar sahtesini basmış: Dolar, MİT kartı, evlilik cüzdanı…

ABONE OL
Kasım 26, 2020 11:25
Kalpazanlar sahtesini basmış: Dolar, MİT kartı, evlilik cüzdanı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Operasyon, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekiplerince yapılan çalışmalarda, sahte para basan bir şebeke belirlendi. Yapılan fiziki takip çalışmasında, şüphelilerin Ataşehir’de bir matbaayı kullandığı belirlendi. Yasa dışı faaliyet gösteren matbaanın yerinin belli olmaması için mobilya atölyesi tabelasıyla perdelendiği anlaşıldı.

BEŞ ŞÜPHELİ YAKALANDI

Araştırmalarda şebeke elebaşının İ.İ. olduğunu tespit edildi. İ.İ. ve 4 adamının sahte para dışında farklı belgeler bastığı da anlaşıldı. Mali Polis, matbaa ve 4 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

SAHTE 2 MİLYON DOLAR

Adreslerde yapılan aramalarda ele geçirilenler polisi bile şaşırttı. Yaklaşık 2 milyon dolar değerinde sahte para bulan ekipler, sahte evlilik cüzdanından, lise diplomasına, çek koçanından, nüfus cüzdanına bir çok belgeyle karşılaştı.

MİT KARTI

Ele geçirilen belgeler arasında MİT personel kartının dahi bulunması dikkat çekti. Çetenin yabancılar için sahte ikamet belgesi de bastığı ve önemli kartlar için bin dolar aldığı öğrenildi.

Operasyonda sahte belge basımında kullanılan malzemelere el konulurken, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İlginizi ÇekebilirFilm gibi dolandırıcılık: Sahte polis, sahte sevgili, sahte uyuşturucuFilm gibi dolandırıcılık: Sahte polis, sahte sevgili, sahte uyuşturucu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.