DOLAR 32,3905 0.21%
EURO 35,0981 -0.07%
ALTIN 2.324,920,25
BITCOIN 2277049-1,37%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşverene Verilen Prim Desteğinin Süresi Uzatılıyor

İşverene Verilen Prim Desteğinin Süresi Uzatılıyor

ABONE OL
Kasım 11, 2020 08:07
İşverene Verilen Prim Desteğinin Süresi Uzatılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis (TBMM) Genel Kurulunda, geçen gece istihdam teşvikini de kapsayan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi değerlendirildi.

Değerlendiren kanun teklifinde bir takım maddeler onaylandı.

Burada yer alan maddelerden biri de işverene verilen prim desteği…

Kanun teklifi ile İşsizlik Sigortası Kanunu’na geçici madde ilave ediliyor.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden faydalanan sigortalı vatandaşların normal çalışma sürelerine geri geçmeleri halinde işverene verilen ve İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanan prim desteği süresini 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilecek.

GÜNLÜK 44 TL DESTEK

İşsizlerin tekrar istihdamı ile SGK’ye bildirilmeden çalışanların da istihdam olabilmesi için iş ya da hizmet sözleşmesi 1 Ocak 2019-17 Nisan 2020 sürecinde bitenlerle SGK’ye bildirilmeden çalışanların son çalıştıkları iş yerlerine müracaat etmeleri, işverenler tarafından da fiilen çalıştırılmaları durumunda, işverenlere her ay kuruma ödemesini yapacakları büyün primlerden mahsup edilmek üzere günlük 44,15 TL destek sağlanacak.

ÜCRETSİZ İZNE AYRILANLARA 39 TL

Başvuru yapanlardan işveren tarafından işe alınıp, ücretsiz izne ayrılanlar için günlük 39,24 TL, bu kapsamda dahil olup başvurusunun onaylanmadığımı bildirenler için de konu olan koşullar kapsamında hane başına günlük 34,34 TL destek verilecek.

Hizmetleri SGK’ye bildirilmeden çalıştırıldığı işveren tarafından kabul edilen kişiler, bu şekilde çalıştırıldıkları süreçle ilgili ücret ile ücrete bağlı hakları dışında olmak üzere, öteki haklarından vazgeçmiş sayılacak ve bu şekilde çalıştırıldıkları süreçle alakaı mevzuat gereğinde daha önce faydalanmış oldukları sosyal yardım ile başka haklar borç çıkarılmayacak.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

Bu madde gereğine müracaat edenlerden hizmetlerini SGK’ye bildirmeden istihdam ettiğini kabul eden işverenlere, alakalı kişilerin işveren yanında hizmetleri bildirilmeksizin çalıştırıldığı zamanlar için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğinde idari para cezası verilmeyecek, işsizlik sigortası primi de içinde olmak üzere sigorta primi tahakkuk ettirilmeyecek, alakalı mevzuattaki ortalama ve toplam sigortalı sayısı hesabında göz önünde bulundurulmayacak.

İşsizlik Sigortası Kanunu’na dahil edilen başka bir geçici maddeye bakıldığında da işverene, Ocak 2019-Nisan 2020 zaman diliminde en az sigortalı bildirimi yapılan ay ya da gelecek dönemdeki sigortalı sayısına ek olarak istihdam edeceği her bir sigorta personeli için her ay SGK’ye ödeyeceği bütün primlerden mahsup edilmek üzere nakdi ücret desteği verilecek.

CUMHURBAŞKANI ÜCRET ARTIŞINDA YETKİLİ

Bu çerçevede, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanacak destek tutarının da, işe girdiği tarih itibariyle fiilen çalıştırılacak sigortalılar için günlük 44,15 TL, ek işe alınacaklardan işveren aracılığıyla ücretsiz izne çıkarılacaklara da günlük 39,24 TL olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu olan destek ve nakdi destek tutarlarını, maddelerin uygulama tarihinden sonra belirlenecek asgari ücretteki artış oranında artırmaya yetkili olacak.

İLİşKİLİ HABERLER TBMM'den Faşist Macron'a Ortak Tepki

TBMM’den Faşist Macron’a Ortak Tepki

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 'Azerbaycan' Açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan ‘Azerbaycan’ Açıklaması

Dokunulmazlık Dosyaları TBMM Gündeminde

Dokunulmazlık Dosyaları TBMM Gündeminde

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.