DOLAR 32,5436 -0.02%
EURO 34,8886 0%
ALTIN 2.430,560,03
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Sözleşmesi eylemi sonrası gözaltı!
  • Haber Ondan
  • İstanbul Sözleşmesi eylemi sonrası gözaltı!

İstanbul Sözleşmesi eylemi sonrası gözaltı!

ABONE OL
Temmuz 26, 2020 20:49
İstanbul Sözleşmesi eylemi sonrası gözaltı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“İstanbul Sözleşmesi’ne saldırılar karşısında haklarımız ve hayatlarımız için buluşuyoruz” sloganı ile çoğu kadın bir grup eylemci Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda forum yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin parkta foruma izin vermemesi üzerine grup Barbaros Meydanı’nda toplandı.

Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilen forum, yapılan önerilerin toparlanması ve önümüzdeki günlerde bu önerilerin hayata geçirilmesi için bir iletişim ağı kurulması çağrısıyla olaysız sona erdi.

EYLEMİN ARDINDAN GÖZALTI

Forumun sonlanmasının ardından kalabalık dağıldı. Bazı eylemciler ise Beşiktaş’taki kafelerin bulunduğu bölgeye gitti.

Bu arada polis ekipleri kafeler bölgesinde bulunan ve forumu organize eden bazı kadınları ‘Eylem için yeniden toplanacaklar’ gerekçesiyle 2911 sayılı kanuna muhalefet iddiasıyla gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros’un da bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 8 kadının polis merkezindeki işlemleri sürüyor.

İLGİLİ HABERİstanbul Sözleşmesi'nin amacı nedir? İstanbul Sözleşmesi nedir?İstanbul Sözleşmesi’nin amacı nedir? İstanbul Sözleşmesi nedir?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.