DOLAR 32,5989 0.37%
EURO 34,7703 0.02%
ALTIN 2.495,780,47
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul İl Pandemi Kurulu’ndan kritik toplantı!
  • Haber Ondan
  • İstanbul İl Pandemi Kurulu’ndan kritik toplantı!

İstanbul İl Pandemi Kurulu’ndan kritik toplantı!

ABONE OL
Eylül 17, 2020 23:33
İstanbul İl Pandemi Kurulu’ndan kritik toplantı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesinde toplanan İstanbul İl Pandemi Kurulu’na başkanlık etti.

Vali Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirilen İstanbul İl Pandemi Kurulu’nda, İstanbul genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları, toplu ulaşım ile kademeli mesai konuları ele alındı.

Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, kurulun önümüzdeki hafta çarşamba veya perşembe günü bir toplantı daha yapacağını söyledi.

İl Pandemi Kurulu’na, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Marmara Bölge Baştabibi Dr. Bekir Lütfi Çelepçıkay, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İl AFAD Başkanı Gökhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Arzu Gür, Çevre ve
Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ve Pandemi Kurulu üyeleri katıldı.

TOPLUM ULAŞIM VE MESAİ DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda İçişleri Bakanlığı da 81 ilin valiliğine “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge göndererek şehir içi yolcu taşımacılığı için yeni kuralları belirlemişti.

Genelgenin yayınlanması sonrasında ayakta yolcu taşıma yasağının kalabalık kentlerde nasıl uygulanacağı ise tartışma konusu olmuştu.

4 FARKLI ZAMAN DİLİMİ BELİRLENECEK

Kamu kurumları için yapılan değişiklikle mesai saatleri 4 farklı zaman dilimine çekilen Anklara’nın ardından İstanbul için de harekete geçildi.

Ankara’nın aksine İstanbul’da yolcu kapasitesinin çoğunluğunu oluşturan özel sektör çalışanlarının da mesai saatleri yeniden düzenlenecek.

Dört farklı mesai diliminin belirleneceği uygulama için Valilik ve İBB yetkilileri özel sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

İLGİLİ HABERKademeli mesai uygulamasına servisler katılacak mı?Kademeli mesai uygulamasına servisler katılacak mı?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.