DOLAR 32,3700 0.15%
EURO 34,9579 -0.33%
ALTIN 2.324,070,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Ebru Timtik açıklaması!
  • Haber Ondan
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Ebru Timtik açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Ebru Timtik açıklaması!

ABONE OL
Ağustos 28, 2020 22:21
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Ebru Timtik açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları şu şekilde:

* İstanbul Barosuna da yazıklar olsun, İstanbul Barosunun yöneticilerine de yazıklar olsun.

* Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden, bu ülkeyi huzursuz etmeye çalışan, jandarmamızın dağda fellik fellik arayıp etkisiz hale getirdiği DHKP-C terör örgütü mensuplarının fotoğrafını bugün İstanbul Barosuna asanların bu milletin değerleriyle hiçbir ilgisi yoktur.

* Şahsım adına da onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım.

NE OLMUŞTU?

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukat Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İki avukat adil yargılanmadıklarını belirterek adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı.

İLGİLİ HABERAvukat Ebru Timtik'in cenazesini ailesine teslim edildiAvukat Ebru Timtik’in cenazesini ailesine teslim edildi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.