DOLAR 32,5466 0.09%
EURO 34,9887 -0.11%
ALTIN 2.436,880,04
BITCOIN 21019710,40%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HDP’ye yeniden kapatma davası

HDP’ye yeniden kapatma davası

ABONE OL
Haziran 7, 2021 18:36
HDP’ye yeniden kapatma davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması için 17 Mart 2021’de Anayasa Mahkemesi’ne iddianame sunmuştu.

“HDP’nin terör eylemlerinin odağı olduğu, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları” belirtilen iddianame için Anayasa Mahkemesi tarafından raportör görevlendirilmişti.

AYM İADE ETMİŞTİ

HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada iddianameyi evrak ve usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmişti.

YENİDEN İDDİANAME DÜZENLENDİ

Yaşanan bu gelişmenin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden iddianame düzenledi. Anayasa Mahkemesine gönderilen yaklaşık 850 sayfalık iddianamede, 500 partili hakkında siyasi yasak istendi. Öte yandan partinin banka hesabına da tedbir konulması talep edildi.

BAŞSAVCI: TEKRAR HAZIRLIYORUZ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunmuştu.

HDP’nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin eksikler nedeniyle Anayasa Mahkemesi tarafından iade edilmesini değerlendiren Şahin, “Biz iddianameyi tekrar hazırlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi ÇekebilirYargıtay Cumhuriyet Başsavcısı: HDP iddianamesini tekrar hazırlıyoruzYargıtay Cumhuriyet Başsavcısı: HDP iddianamesini tekrar hazırlıyoruzİlginizi ÇekebilirAYM, HDP iddianamesinin iade gerekçesini açıkladıAYM, HDP iddianamesinin iade gerekçesini açıkladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.