DOLAR 32,3717 0.12%
EURO 34,9604 -0.32%
ALTIN 2.323,930,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güneyde ormanlar yanarken, kuzeyde iş makinalarıyla kıyım…
  • Haber Ondan
  • Güneyde ormanlar yanarken, kuzeyde iş makinalarıyla kıyım…

Güneyde ormanlar yanarken, kuzeyde iş makinalarıyla kıyım…

ABONE OL
Ağustos 13, 2021 07:10
Güneyde ormanlar yanarken, kuzeyde iş makinalarıyla kıyım…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin birçok noktasında özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerini etkileyen, on binlerce hektarın yanıp kül olmasına neden olan büyük yangınlarla mücadele edildiği günlerde, İstanbul ve Bartın’da iş makinalarının ağaç devirme görüntüleri SÖZCÜ Whatsapp Haber Hattı’na ulaştırıldı.

YANGIN ÖNLEMİ SANDILAR, İNŞAAT PROJESİ ÇIKTI

Görüntülerin ilki Bartın’ın Amasra ilçesi Kaleşah Mahallesi’nde 4 gün önce çekildi. Bölgeden paylaşılan görüntülerde bir iş makinasının deniz kenarındaki ağaçları devirdiği görüldü.

Görüntüyü kaydeden vatandaşlar, ülkenin pek çok noktasında yangınların devam etmesi sebebiyle, askeriyeye ait helikopter alanına yakın bulunan arazide yangın önlemi alındığını düşündü. Daha sonradan durumun öyle olmadığını anlayan vatandaşlar, yetkililere şikayetlerde bulundu. İlerleyen saatlerde iş makinalarının alandan uzaklaştığı görüldü. Onlarca ağacın Bartın’da bir şirketin inşaat projesi için devrildiği öğrenildi.

İSTANBUL’DA İNŞAAT İÇİN AĞAÇ KIYIMI

Bir başka görüntü ise 7 Ağustos’ta İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk ilçesinde çekildi.

Sözcü Whatsapp Haber Hattı’na bölgeden paylaşılan görüntüde bir iş makinasının ağaçları devirdiği görüldü. İşin arkasında yine bir inşaat firması olduğu öğrenildi. Söz konusu firmanın inşaatı gizlemek için büyük billboardlar kullandığı da öne sürüldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.