DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.292,190,66
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geçerli Sayılan Boşanma Sebepleri

Geçerli Sayılan Boşanma Sebepleri

ABONE OL
Ekim 20, 2022 14:30
Geçerli Sayılan Boşanma Sebepleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boşanma gibi bir süreci tek başınıza değil profesyonel Bursa boşanma avukatı ile sürdürmeniz çok sağlıklıdır. Çünkü kimse boşanmak için evlenmez. Bir zamanlar gelecekteki her planınıza dâhil etmek istediğiniz o insan artık size hitap etmiyorsa, çeşitli sebeplerden ötürü gerginliklerin, kavgaların bir türlü sonu gelmiyorsa, zor da olsa boşanma kararı almış olabilirsiniz. Boşanma süreci zaten psikolojik her iki taraf için de oldukça yıpratıcıdır. Bu sebeple bir uzman ile çalışarak boşanmanın yol açabileceği maddi veya manevi diğer sıkıntıları en aza indirebilirsiniz.

Boşanma Nedir?
Evli çiftler arasında fiziksel veya duygusal yakınlığın bitmiş olması manevi olarak onları boşanma sürecine sokmaktadır. Boşanma süreci bu durum ile başla da bu şekilde sonlanmamaktadır. Duruma boşanma diyebilmemiz için adının hukuki mercilerce konması gerekmektedir. Bunun için taraflardan en az birinin mahkemeye avukat yolu ile başvurması gerekmektedir. Mahkemeye talep edilen boşanma davasının görülmesi ve tarafların isteği doğrultusunda sonuçlanabilmesi için geçerli boşanma sebeplerinden en az birinin boşanma avukatı aracılığıyla kanıtlı olarak sunulması gerekmektedir.

Hangi Hallerde Boşanma Davası Açılabilir?
Eşler arasında fiziksel veya duygusal yakınlığın bitmesi sonucu mahkemeye başvurulması sonucunda geçerli sebeplerin belirtilmesi ve hâkim tarafından uygun görülmesi takdirde boşanma gerçekleşmektedir. Boşanma sebepleri bazında bakıldığında sebepler genel ve özel olarak iki başlık altında incelenebilir. Peki, ama hâkimin geçerli görüp davayı onadığı boşanma sebepleri nelerdir?

Özel Boşanma Nedenleri

• Aldatma (Zina) sebebi ile boşanma
• Terk sebebi ile boşanma
• Suç işleme ve haysiyetsiz yaşam sürme sonucu boşanma
• Akıl sağlığı sebebi ile boşanma
• Hayata kast veya onur kırıcı davranış sebebi ile boşanma
• Cinsel birlikteliğin bulunmaması veya cinsel şiddet sebebi ile boşanma
• Sevgisizlik ve ilgisizlik sebebi ile boşanma

Genel Boşanma Nedenleri

• Şiddetli geçimsizlik nedeni ile boşanma

Tüm bu sayılanlar aile hayatında yaşandığında her biri oldukça sarsıcı ve evlilik müessesinin birlik durumuna kast niteliğinde sayılabilir. Yaşanan bu sebeplerden ötürü eşlerden biri avukat ile mahkemeye başvurduğu takdirde boşanma davası görülecektir. Detaylı bilgi için Bursa boşanma davası avukatı hizmetinden yararlanabilirsiniz. Kaynak: uluchukuk.com/bursa-bosanma-hukuku-avukati

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.