DOLAR 32,4861 0.11%
EURO 34,7840 0.15%
ALTIN 2.488,321,07
BITCOIN 2017952-0,53%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fuat Oktay’dan Afganistan açıklaması
  • Haber Ondan
  • Fuat Oktay’dan Afganistan açıklaması

Fuat Oktay’dan Afganistan açıklaması

ABONE OL
Ağustos 27, 2021 20:06
Fuat Oktay’dan Afganistan açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Nevşehir Belediyesi’ne yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu. Muhalefeti eleştiren Fuat Oktay, şunları söyledi:

* Bir ve beraber olacağımızı, diri olacağımızı, dayanışma içerisinde olacağımızı buradan bütün Türkiye’ye ifade etmek istiyorum.

* Gerek yangınlar gerekse de sel afetinden sonra oluşturduğumuz birlik ve beraberliğin çözüme nasıl yansıdığını bütün dünyanın bizi nasıl gıpta ile izlediğini gördük.

* Bunu bazıları özellikle de muhalefet sindirememiş olsa da bu Türkiye’nin bir güzelliği. Bundan muhalefetin de mutlu olması lazım. ‘Bir olalım, diri olalım, beraber olalım’ derken afetlerde bir ve beraber olmaktan herkesin mutlu olması lazım dedi.

“TÜRKİYE TERÖRİZMLE DAİMA MÜCADELE ETMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Afganistan’daki son durumun sorulması üzerine şöyle konuştu:

* Afganistan ile ilgili gerekli açıklamaları sabah sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Afganistan’da yaşanan olayları sizler de neredeyse canlı izliyorsunuz.

* Özellikle uluslararası havalimanında yaşanan bir patlama ve orada bendeki en son bilgiler 72 kişinin hayatını kaybettiği şeklindeydi. Tabii son derece üzücü.

* Biz Türkiye olarak her zaman şunu ifade ettik: Terörün ırkı, dini, cinsiyeti olmaz, senin teröristin, benim teröristim olmaz. Türkiye terörizmle daima mücadele etmiştir.

* Hiçbir şekilde coğrafya ve inanç ayırımı yapmadan Türkiye aynı duruşunu ifade ediyor. Buradan yine bu şiddeti kınadığımızı ifade etmek istiyorum.

* 31 Ağustos oradaki güçlerin çıkacağı tarihti. Türkiye olarak biz havalimanındaki hem güvenliğin sağlanması noktasında hem de oradaki faaliyetlerin yürütülmesi ve aynı zamanda da tahliyelerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesiyle ilgili gerekli desteği verdik.

* Dün itibariyle de açıkladık, biz de askerimizi oradan çekiyoruz. Bizim Mehmetçik’imizin canı son derece önemlidir. Dolayısıyla biz de en kısa sürede kendilerini oradan çekiyor olacağız.

“KARARIMIZI VERİP YOLUMUZA ONA GÖRE DEVAM EDECEĞİZ”

Oktay, Afganistan’daki havalimanının işletilmesi konusunda talep olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

* Havalimanının işletilmesiyle ilgili bu Taliban tarafından gelen bir taleptir. Bizim de ifade ettiğimiz şey zaten öncesinde de aynı şeyi yapıyorduk, gelişen şartlara göre durum değerlendirmesi yapıp kararımızı vermeye çalışıyorduk.

* Sahada tamamen yeni bir durum var. Bu şartları tekrardan değerlendiriyoruz. Güvenlik şartlarının sağlanması şartıyla zaten şartlar olgunlaşırsa bunlar konuşulur. Dışişleri Bakanlığımız ve ilgili birimlerimiz görüşmelerini sürdürüyorlar.

* Dolayısıyla sorunuza cevap olarak askerimizi çekiyoruz. Patlamada herhangi bir ne zayiatımız ne de bir sıkıntımız yoktur. En kısa sürede de yine kendilerini Türkiye sağ salim getiriyor olacağız.

* Ümidimiz Afganistan’dan şiddetin dinmesi ve belirsizliğin ortadan kalkması ile birlikte çalışılabilecek güvenli bir ortamın oluşmasıdır.

* Afganistan bizim için önemli. Afganlı kardeşlerimiz bizim için son derece önemli. Afganlar her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğumuz millettir.

* Dolayısıyla bu zor zamanlarında biz yine bu dayanışmayı göstermiş durumdayız. Diğer ülkeler anında çekilirken biz çekilmedik. Büyükelçiliğimizi biliyorsunuz güvenli bir şekilde uluslararası havalimanına aldık. Orada hizmetlerimizi devam ettirdik.

* Dolayısıyla yine şartların uygun olduğu zamanda neler yapabiliriz bunu birlikte değerlendireceğiz. Kararımızı verip, yolumuza ona göre devam edeceğiz. DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.