21 kişilik sağlık personeli heyeti, içinde 7 Fransız’ın da bulunduğu bir ekip olarak Gazze’ye gitti. Heyet, 3 hastanede görev alarak bölge halkına yardım sağladı.
Heyetin Gazze’ye gelmesiyle birlikte, bölge halkı umutlandı. Gazzeliler, yabancı bir heyetin varlığıyla daha güvende hissetti.
Khaled Benboutrif, bölgedeki Avrupa Hastanesi’nde yaşanan zorlukları anlattı. Hastanenin etrafında yaklaşık 25 bin kişi yaşadığı için alan eksikliği ve temizlik sorunu yaşıyorlar.
Gazzeliler, İsrail ordusunun hastaneleri ve doktorları hedef aldığını belirtiyor. Bu durum, sağlık personelinin çalışmasını zorlaştırıyor.
Heyet, Gazze’ye girerken Mısır’dan aldıkları tıbbi malzemeleri sınırdan geçirebildi. Ancak Refah Sınır Kapısı’na geldiklerinde geçişlerine izin verilmedi.
Hastanelerin boş alan eksikliği ve ilaç sıkıntısı yaşadığını belirten Benboutrif, bu durumun sağlık personelinin yorgun düşmesine neden olduğunu ifade etti.
Gazzelilerin, yaşadıkları zorluklara rağmen onurlu bir şekilde davrandığını vurgulayan Benboutrif, onların direncini takdir ettiğini söyledi.
Benboutrif, İsrail’in Gazze’deki bombardımanlarını planlı bir şekilde yaptığını ve sivilleri hedef aldığını belirtti. Bombardımanların herhangi bir ayrım gözetmeksizin kadın, yaşlı ve çocukları hedef aldığını ifade etti.
Benboutrif, Gazze’deki yaşam koşulları sebebiyle veba ve kolera salgını riski olduğunu söyledi. İnsanların yeterli suya ve hijyene sahip olamadığını belirtti.
Benboutrif, İsrail’in saldırılarının acilen sona erdirilmesini ve sivillerin korunmasını talep etti. Aksi takdirde hiçbir yardımın işe yaramayacağını söyledi.
Gazzelilerin sadece birer resim değil, insandır ve acı çeken insanlardır. Onları sadece izlemek bile bir suç olabilir. Benboutrif, Gazzelilerin yaşadıkları zorlukları anlamak için onlarla bağ kurmaya çalıştığını dile getirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.