DOLAR 32,3732 0.16%
EURO 35,0323 -0.19%
ALTIN 2.324,770,24
BITCOIN 2264318-0,41%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fenerbahçe’den Transfer Atağı

Fenerbahçe’den Transfer Atağı

ABONE OL
Mart 5, 2023 10:10
Fenerbahçe’den Transfer Atağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spor Toto Süper Lig’e harika bir başlangıç yapan, ancak daha sonra performansı düşen Fenerbahçe’den transfer atağı geldi. Sezona deneyimli teknik adam Jorge Jesus ile başlayan ve harika bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, Dünya Kupası arasından önceki maçta Bitexen Giresunspor’a mağlup olmuştu. Kupa arası nedeniyle ritmini kaybeden sarı lacivertliler, performansını toparlamayı başarsa da lider Galatasaray’ın 6 puan arkasında bulunuyor. Fenerbahçe, 2022-23 sezonu devre arası transfer döneminde Parma’dan Jayden Oosterwolde ve Adana Demirspor’dan Samet Akaydın’ı kadrosuna kattı. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle transfer döneminin 5 Mart’a kadar uzamasını değerlendirmek isteyen sarı lacivertli kulüp ,savunma hattına bir takviye yapmak istiyor.

Sezon başında savunma hattını Luan Peres, Gustavo Henrique ve Ezgjan Alioski gibi isimlerle güçlendiren sarı lacivertlilerde Luan Peres’in sakatlığı ile Alioski ve Henrique’nin formsuzluğu, Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus’un savunma hattına bir transfer istemesiyle sonuçlandı. Bu oyuncuların bazılarıyla yollarını ayırmak isteyen Fenerbahçe, transferde önceliği defans hattına verdi. 2022-23 sezonu boyunca gol bulmakta zorlanmayan sarı lacivertliler, savunmadaki bireysel hataların bedelini ağır ödedi.

Sarı lacivertli kulüp, bu kapsamda İsviçre’nin St. Gallen takımında forma giyen Leonidas Stergiou ile ilgileniyor. Hem bugünü hem de geleceği garanti altına almak isteyen Fenerbahçe, Oosterwolde’den sonra genç bir savunmacıyı daha kadrosuna katmak istiyor. Transfermarkt.com, Fenerbahçe’nin St. Gallen forması giyen genç stopere ilgi duyduğunu doğruladı. Sarı lacivertli kulüp, Stergiou’yu kadrosuna katıp oyuncudan faydalandıktan sonra bu oyuncuyu yüksek bir bedelle yurt dışına satmayı planlıyor. joybet

Leonidas Stergiou Kimdir?

Fenerbahçe’nin kadrosuna katmak istediği Leonidas Stergiou kimdir? 3 Mart 2022 tarihinde İsviçre’nin Wattwill şehrinde dünyaya gelen Leonidas Stergiou, kariyerine FC Wil’de başladı, 2015 yılında St. Gallen altyapısına transfer olan Yunan kökenli oyuncu, 2019 yılında A takıma yükseldi. Kariyeri boyunca çıktığı 147 maçta 1 gol atıp 2 de asist yapan 181 cm boyundaki oyuncu da Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak bakıyor. 2022-23 sezonunda toplam 24 maça çıkan oyuncu, Fenerbahçe’de kendini ispatlayıp Avrupa’ya gitmek istiyor. Stergiou için Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus’un da çok önemli olduğu belirtildi. Oyuncunun Fenerbahçe’ye gelmek için kulübüne baskı yaptığı ve St. Gallen’in gelen teklifleri değerlendirmeye alacağı öğrenildi. 2016 yılından beri İsviçre milli takımının alt yaş kategorilerinde oynayan Stergiou, 12 Haziran 2022 yılında İsviçre milli takımında forma giymeye başladı.

Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus’un da oyuncuyu izlediği ve çok beğendiği gelen haberler arasında. Sarı lacivertli takımın teknik direktörü, bu oyuncunun transfer edilmesi durumunda Stergiou’dan faydalanacağını yönetme ilettiği öğrenildi. Stergiou’nun da Fenerbahçe konusunda çok heyecanlı olduğu ve teklif gelmesi halinde İstanbul’da oynamaya çok sıcak baktığı öğrenildi.

Fenerbahçe’nin ilgilenmeye başladığı Leonidas Stergiou’nun güncel piyasa değeri 4,5 milyon euro civarında. Sarı lacivertliler, St. Gallen ile anlaşmaya varabilirse transferi kısa bir süre içinde bitirecek.

Fenerbahçe’de Hedef Şampiyonluk

Spor Toto Süper Lig’e çok etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Dünya Kupası öncesinde yakaladığı 5 puanlık avantajı koruyamadı ve Galataaray’ın 6 puan gerisine düştü. Buna rağmen Fenerbahçe’de hedef şampiyonluk. Sarı lacivertli teknik heyet, verdiği raporda oyuncuların yaptığı bireysel hataların takım için olumsuz bir sonuca sahip olduğunu ve karar verme mekanizması güçlü olan bir oyuncunun takıma katılması gerektiğini belirtti

İsviçreli oyuncu Stergiou’nun transferiyle ilgili önümüzdeki günler önemli olacak. Sarı lacivertliler, transfer döneminin son gününe kadar şartları zorlamaya karar verdi. Fenerbahçe, Stergiou’yu transfer etmesi halinde UEFA Avrupa Ligi’nde de oyuncudan faydalanmak istiyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.