DOLAR 32,3669 0.14%
EURO 34,9611 -0.32%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22804791,40%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fatih Tezcan’a 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
  • Haber Ondan
  • Fatih Tezcan’a 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Fatih Tezcan’a 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

ABONE OL
Eylül 24, 2020 11:58
Fatih Tezcan’a 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fatih Tezcan hakkında sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımların ardından “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tezcan’ın Twitter ve Youtube hesapları başta olmak üzere birden fazla ve farklı görsel ve işitsel iletişim aracılığıyla paylaşımlarda bulunduğu hatırlatıldı.

“ENDİŞE, KORKU VE PANİĞE SEBEBİYET VERMEKTEN”

İddianamede, “Tanımlanan suçun oluşması belirli kişi veya kişilerin değil, gayri muayyen kişilerden oluşan kitlelerin tehdide muhatap olması aranır. Belirtmek gerekir ki; bahse konu suçun tamamlanması için madde lafzında belirtilen endişe, korku ve paniğin fiilen gerçekleşmiş olması gerekmez. Tehdidin objektif olarak açıklanan şekle sebebiyet verebilecek nitelikte olması yeterlidir” ifadelerine yer verilerek,

Tezcan’ın üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık şüpheli Fatih Tezcan’ın “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi. İddianame gönderildiği Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İLGİLİ HABERFatih Tezcan'ın hedefinde bu kez AKP ve İstanbul Sözleşmesi var: Küfür ettiFatih Tezcan’ın hedefinde bu kez AKP ve İstanbul Sözleşmesi var: Küfür etti

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.