DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN 22758111,07%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fas’tan Alman gazetesine casus yazılım davası

Fas’tan Alman gazetesine casus yazılım davası

ABONE OL
Ağustos 5, 2021 09:24
Fas’tan Alman gazetesine casus yazılım davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fas’ın Berlin Büyükelçiliğinin konuya ilişkin yazılı açıklaması, ülkenin resmi haber ajansınca (MAP) paylaşıldı. Açıklamada, Süddeutsche Zeitung’un bazı haberlerinde, İsrailli şirketin ürettiği Pegasus yazılımını Fas yönetiminin de kullandığını, bu yolla siyasiler ve gazetecilerin de aralarında olduğu bazı isimlerin cep telefonlarını casusluk amacıyla dinlediğini iddia ettiği hatırlatıldı.

Fas yönetiminin kesin bir dille bu suçlamaları reddettiği ve söz konusu yazılımı kullanmadığı vurgulanan açıklamada, Berlin Büyükelçisi Zuhur el-Alevi’nin asılsız iddialarda bulunan Alman gazetesine dava açtığı belirtildi.

PEGASUS CASUS YAZILIMI NEDİR?

Uluslararası Af Örgütü ve uluslararası gazeteciler konsorsiyumu Forbidden Stories iş birliğinde ve 17 medya kuruluşunca yürütülen araştırmada, İsrail merkezli NSO Group’a ait casus yazılım Pegasus’un, küresel çapta yaygın ve kötü amaçlar için kullanıldığı iddia edilmişti. Afrika’dan Avrupa’ya en az 10 ülke hükümetinin NSO Group’un müşterisi olduğu ve casus yazılımın aktivist, gazeteci, avukat ve siyasileri hedef almak için hükümetlere satıldığı savunulmuştu.

İddiaya göre, dünya genelinde 50 binden fazla telefon numarası, bu casus yazılım tarafından izlemeye alındı. NSO Group ise hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, “terörizm ve ciddi suçlarla mücadele etmelerine yardımcı olmak için ülkelere ya da kolluk kuvvetlerine teknoloji hizmeti verdiğini” ileri sürüyor.

Dünyayı tehdit eden casus yazılım: Pegasus

Prenses de ‘Pegasus’ kurbanı!

Macron’dan ‘Pegasus’ hamlesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.