DOLAR 32,5089 0.27%
EURO 34,5737 0.15%
ALTIN 2.494,510,47
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan’dan Türk askerlerinin tahliyesiyle ilgili ilk açıklama
  • Haber Ondan
  • Erdoğan’dan Türk askerlerinin tahliyesiyle ilgili ilk açıklama

Erdoğan’dan Türk askerlerinin tahliyesiyle ilgili ilk açıklama

ABONE OL
Ağustos 25, 2021 19:59
Erdoğan’dan Türk askerlerinin tahliyesiyle ilgili ilk açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilere hitap ettiği konuşmasında Afganistan’da son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Afganistan’da tüm toplum kesimlerini yansıtan, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yönetimin kurulması gerekiyor. Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz.

*Elbette önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil, icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir. Belirsizliğin yanı sıra corona virüsü salgını, kuraklık ve ekonomik sorunlar, savaş yorgunu kardeş Afgan halkının yükünü daha da ağırlaştırıyor.

*Bugün milyonlarda Afgan temel gıda malzemelerine muhtaç durumdadır. Yönetimde kim olursa olsun, uluslararası toplumun Afganistan’a bu zor günlerinde yardım etmesi ve dayanışma göstermesi zaruridir. Türkiye olarak kardeşliğimizin gereğini sürdüreceğiz.

“TAHLİYE İŞLEMLERİNİ ZOR ŞARTLAR ALTINDA BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Kabil Havaalanı’ndaki tahliye işlemleri hakkında bilgilendirmede bulunan Erdoğan, “Havaalanında gerekli düzenin sağlanması ve tahliye operasyonunun devam etmesi için orada görevli askerlerimiz ve diplomatlarımız olağanüstü çaba harcıyor. Afganistan’da mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliye işlemlerini zor şartlar altında başarıyla sürdürüyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.