DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0777 -0.18%
ALTIN 2.282,250,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri’nden ‘oturma düzeni’ açıklaması
  • Haber Ondan
  • Dışişleri’nden ‘oturma düzeni’ açıklaması

Dışişleri’nden ‘oturma düzeni’ açıklaması

ABONE OL
Nisan 29, 2021 04:38
Dışişleri’nden ‘oturma düzeni’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinde yaşanan oturma düzeni tartışması hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

Bilgiç, “AB Konseyi ve Komisyonu Başkanlarının ülkemizi ziyaretinde yaşanan oturma düzeni tartışmasının, Avrupalılıkla, kadın olmakla, İstanbul Sözleşmesiyle ve Avrupa Komisyonunun konumu ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu konuda bir kasıt veya kötü niyet aranması da anlamsızdır. Mesele AB protokolünün kendi arasındaki eşgüdümsüzlüğü ve ihmalinin bir sonucudur.

Türkiye, kendisine iletilen talepleri karşılamıştır. Evrensel protokol düzenlemelerine uygun olarak, Türkiye’deki protokol düzenlemelerinde de, makam sahiplerinin cinsiyetine göre farklı bir uygulama yapılmamaktadır. Bu nedenle, kimse köklü bir diplomasi geleneğine sahip Türkiye’nin, misafirperverliğini ve heyet ağırlama tecrübesini sorgulamamalıdır” dedi.

“CİNSİYET AYRIMCILIĞIYLA İLİŞKİLENDİRİLMESİ ÜZÜCÜDÜR”

Bilgiç, Türkiye’nin AB Komisyonu Başkanlığının ilk defa bir kadın tarafından üstlenilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi;

*Bunun kadının güçlendirilmesi ve eşit haklara sahip olmasında önemli bir adım teşkil ettiğini düşünmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ursula von der Leyen ile de karşılıklı güven ve saygıya dayanan yakın ve dostane bir ilişkisi bulunmaktadır.

*AB içi siyasi kavgalarından kaynaklanan ve tüm ayrıntıları AB yetkililerince bilinen bu olayın, hala AB içindeki bazı ülkelerde siyasi tartışmalara malzeme olarak kullanılması ve özellikle cinsiyet ayrımcılığıyla ilişkilendirilmesi üzücüdür.

*Önemli olan, iki önemli AB Kurumu Liderinin aday ülke Türkiyeye birlikte ziyarette bulunması ve ziyaretin içeriği ve sonuçlarıdır. Temennimiz, AB kurumlarının kendi aralarında bir uzlaşıya vararak, bu konuda benzer sıkıntılara başka yerlerde de sebebiyet vermemeleridir. DHA

İlginizi ÇekebilirKanepe krizinin merkezindeki isim konuştu: Bir daha aslaKanepe krizinin merkezindeki isim konuştu: Bir daha aslaİlginizi ÇekebilirAvrupa'da kanepe krizi büyüyor: Michel Türkiye'de yaşananları anlattıAvrupa’da kanepe krizi büyüyor: Michel Türkiye’de yaşananları anlattı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.